Adevărata poveste a Prințului Frederic al Prusiei, din serialul „Bridgerton”

Un triunghi amoros vine la pachet cu gelozii, confuzie și multă tensiune sexuală, ca-n serialul de mare succes „Bridgerton”, care ne-o prezintă pe Daphne Bridgerton îndrăgostită de doi bărbați -  Simon Basset, misteriosul Duce de Hastings, și Frederic al Prusiei, un tip blond, de treabă, care poate oferi multe beneficii tinerelor din jurul său.

image

Prințul Frederic al Prusiei a existat cu adevărat, însă cât de mult din viața sa reală apare pe micul ecran, în această producție difuzată de Netflix?

În serial, Frederic e cât se poate de simpatic, manierat și bine văzut de toate debutantele de la Curte. Fiind portretizat ca nepotul Reginei Charlotte, are o carieră militară plină de eroism, o educație nobilă și este parte importantă a Cavaleriei Regale.

Legături amoroase

Ca-n orice triunghi amoros complicat, Frederic îi face curte unei femei, Daphne Bridgerton, care este îndrăgostită de alt bărbat, Ducele de Hastings, în ciuda atuurilor lui evidente. Bunătatea de care dă dovadă acest personaj ne face să ne gândim la realul Prinț al Prusiei și felul în care era acesta.

Prințul adevărat s-a născut în 1794, după cum ne informează Sotheby. Așadar, când are loc acțiunea serialului, în 1803, Frederic ar fi un băiat de doar 9 ani, care trăia în Berlin, Germania, care, la acea vreme, făcea parte din Imperiul Prusiei.

La fel ca-n serial, era un tănăr atrăgător, fiind unul dintre cei mai râvniți burlaci din Europa la acea vreme, cu o carieră militară plină de succes. Evident că n-a obținut toate acestea la 9 ani, ci mult mai târziu în viață.

Asemănări izbitoare

Un lucru în comun între personaj și prințul real este că amândoi aveau origini nobile. Frederic era fiul Prințului Louis Charles al Prusiei și al Ducesei Frederica de Mecklenburg-Strelitz. Mama lui a devenit Regina de Hanover, iar statutul lui a devenit, prin urmare, fiul vitreg al Regelui de Hanovra și nepotul Regelui Frederic William al III-lea al Prusiei.

Dacă, în serial, prințul se lupta cu Ducele de Hatings ca să câștige admirația lui Daphne Bridgerton, viața amoroasă reală a lui Frederic s-a dovedit și ea de-a dreptul fascinantă. Putem spune că a avut și el parte de propriul triunghi amoros. Multă lume se aștepta să formeze un cuplu cu Prințesa Charlotte de Wales, nepoata Regelui George al III-lea și a Reginei Charlotte, în 1814.

Însă Charlotte nu s-a grăbit la măritiș. Flirta nerușinat cu alți doi tineri, prințul Augustus al Prusiei și cu Leopold of Saxe-Coburg-Saalfeld. Totuși F, cum îl denumea în scrisorile ei personale, era preferatul ei! Toruși, din cauza faptul că Charlotte era indecisă, Frederic nu i-a cerut mâna niciodată, însurându-se, într-un final cu, Prințesa Luise Augusta de Anhalt-Bernburg, în 1817, ne informează Oprah Daily. Mariajul lor a produs doi fii, Prinții Alexandru și George, care au dus vieți îndelungate, dar nu s-au însurat niciodată și nici n-au avut copii.

O viață trăită din plin

Ca lider al Cavaleriei Regale a Prusiei timp de câteva decenii bune, Frederic a primit numeroase medalii binemeritate și a participat la Revoluțiile din 1848, care au avut un impact major asupra Europei.

Prințul Frederic a trăit destul de mult, încât să vadă, sub privirile sale, cum nobilimea germană se destrăma. Între 1839 și 1844, acesta a construit o capelă pe proprietatea Castelului Rheinstein, unde a fost înmormântat în 1863, după decesul acestuia.

Foto - Bridgerton



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg