CAMPANIE: Ţie cât îţi pasă de şcoală?

1 46596 original jpg jpeg

„Copilul meu va intra la liceu?”, „L-am meditat degeaba pentru bacalaureat?” - sunt întrebări care macină mulţi părinţi în această perioadă.

Învăţământul românesc s-a modificat de 140 de ori în 12 ani. Acum se schimbă din nou. Dacă şi ţie îţi pasă de ceea ce se întâmplă,acum e momentul să te implici!

Putem găsi soluţii împreună

Revista „Click! pentru femei” îţi dă şansa să te faci auzită. Spune-ne dacă te-ai lămurit în privinţa schimbărilor care s-au făcut de curând în legea învăţământului.

Crezi că aceste măsuri vor reuşi să elimine probleme precum programa prea încărcată sau meditaţiile care te ustură la buzunar?

Ar fi frumos ca de acum încolo copiii să înveţe mai bine,dar oare chiar se va întâmpla asta? Vrem să auzim de la tine care sunt soluţiile. De aceea,îţi propunem să ne întâlnim faţă în faţă şi să vorbim despre nelămuririle,nemulţumirile şi propunerile pe care le ai pentru a schimba ceva în bine.

Fie că abia urmează să îţi dai copilul la şcoală,fie că l-ai meditat la materii care acum nu se mai dau la bacalaureat,fie că te îngrijorează modul în care va fi admis (repartizat) la liceu,acum este momentul să ne spui ce te preocupă.

Vino să stăm de vorbă!

Întâlnirile cu părinţii vor avea loc în cinci oraşe din ţară:Bucureşti,Constanţa,Râmnicu Vâlcea,Iaşi,

Timişoara şi te aşteptăm să fii acolo. Dacă nu poţi participa la aceste discuţii,te invităm să-ţi spui părerea prin intermediul chestionarului alăturat. Aşteptăm cu mare interes părerile şi sugestiile tale.

Concluziile acestor întâlniri şi cele mai interesante opinii vor fi publicate în revista „Click! pentru femei”,iar prin tragere la sorţi,trei dintre cititori vor primi un premiu de câte 1.000 de euro. Ne vedem la Iaşi,pe 8 octombrie,la Liceul „Costache Negruzzi”.

Ce se schimbă?

-Elevii vor fi testaţi din doi în doi ani prin teste de tip internaţional,în clasele a II-a,a IV-a,a VI-a şi a VIII-a.

-Învăţământul obligatoriu va fi de 10 clase,plus un an pregătitor pentru şcoală.

-Admiterea în clasa a IX-a se va face pe baza mediilor generale din gimnaziu (50%) şi a notelor la tezele cu subiect unic (50%).

-Şcoala va stabili 20% din programă,60% va fi stabilită de Ministerul Educaţiei. 20% din materii vor fi la alegerea elevilor.

-Bacalaureatul se va da la trei materii. Pe parcursul ultimului an de liceu,elevilor li se vor testa competenţele la o limbă străină şi la utilizarea computerului.Recente

Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg