CAMPANIE: Ţie cât îţi pasă de şcoală?

1 46596 original jpg jpeg

„Copilul meu va intra la liceu?”, „L-am meditat degeaba pentru bacalaureat?” - sunt întrebări care macină mulţi părinţi în această perioadă.

Învăţământul românesc s-a modificat de 140 de ori în 12 ani. Acum se schimbă din nou. Dacă şi ţie îţi pasă de ceea ce se întâmplă,acum e momentul să te implici!

Putem găsi soluţii împreună

Revista „Click! pentru femei” îţi dă şansa să te faci auzită. Spune-ne dacă te-ai lămurit în privinţa schimbărilor care s-au făcut de curând în legea învăţământului.

Crezi că aceste măsuri vor reuşi să elimine probleme precum programa prea încărcată sau meditaţiile care te ustură la buzunar?

Ar fi frumos ca de acum încolo copiii să înveţe mai bine,dar oare chiar se va întâmpla asta? Vrem să auzim de la tine care sunt soluţiile. De aceea,îţi propunem să ne întâlnim faţă în faţă şi să vorbim despre nelămuririle,nemulţumirile şi propunerile pe care le ai pentru a schimba ceva în bine.

Fie că abia urmează să îţi dai copilul la şcoală,fie că l-ai meditat la materii care acum nu se mai dau la bacalaureat,fie că te îngrijorează modul în care va fi admis (repartizat) la liceu,acum este momentul să ne spui ce te preocupă.

Vino să stăm de vorbă!

Întâlnirile cu părinţii vor avea loc în cinci oraşe din ţară:Bucureşti,Constanţa,Râmnicu Vâlcea,Iaşi,

Timişoara şi te aşteptăm să fii acolo. Dacă nu poţi participa la aceste discuţii,te invităm să-ţi spui părerea prin intermediul chestionarului alăturat. Aşteptăm cu mare interes părerile şi sugestiile tale.

Concluziile acestor întâlniri şi cele mai interesante opinii vor fi publicate în revista „Click! pentru femei”,iar prin tragere la sorţi,trei dintre cititori vor primi un premiu de câte 1.000 de euro. Ne vedem la Iaşi,pe 8 octombrie,la Liceul „Costache Negruzzi”.

Ce se schimbă?

-Elevii vor fi testaţi din doi în doi ani prin teste de tip internaţional,în clasele a II-a,a IV-a,a VI-a şi a VIII-a.

-Învăţământul obligatoriu va fi de 10 clase,plus un an pregătitor pentru şcoală.

-Admiterea în clasa a IX-a se va face pe baza mediilor generale din gimnaziu (50%) şi a notelor la tezele cu subiect unic (50%).

-Şcoala va stabili 20% din programă,60% va fi stabilită de Ministerul Educaţiei. 20% din materii vor fi la alegerea elevilor.

-Bacalaureatul se va da la trei materii. Pe parcursul ultimului an de liceu,elevilor li se vor testa competenţele la o limbă străină şi la utilizarea computerului.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg