Ce este şi cât costă moisanitul, înlocuitorul diamantelor
Multe femei visează nu doar la bărbatul ideal care să îngenuncheze şi să le pună marea întrebare, ci şi la bijuteria selectă care va veni odată cu întrebarea. Da, un inel cu diamant este visul multor femei, dar există o variantă identică şi mult mai ieftină. Aşa că, ai grijă ce-ţi doreşti.
Ştiai că pentru diamante există o altă opţiune care seamănă incredibil de bine cu originalul, chiar străluceşte mai mult şi costă de zece ori mai puţin?
Moisantul este un înlocuitor pentru diamant descoperit de Henri Moissan, în 1893. Este foarte rar întâlnit în stare naturală (carbura de siliciu), iar în zilele noastre este fabricat aproape exclusiv în laborator. La prima vedere, cele două pietre sunt aproape identice, dar un ochi avizat va şti diferenţele. În plus, structura lor chimică este diferită.
Preţul unui mosanit este de o zecime din preţul unui diamant, iar acesta este mult mai strălucitor, datorită indicelui său de refracţie mai mare. În afară de preţ, o mare diferenţă între diamante şi moisanite este că diamantul este un mare izolator electric, în timp ce moissanitul este un conductor electric. Moisanitele nu se clasifică după culoare, ca diamantele şi, în general, au o nuanţă uşor gălbuie.
Preţul unui inel cu moisanit este stabilit în funcţie de undele criterii aplicabile şi diamantelor, cum ar fi greutatea în carate şi claritatea bijuteriei. Metalul în care este montat moissanitul - de exemplu aur sau platină - va avea un impact mai mare asupra preţului. Totuşi, un moisanit costă între 200 şi 700 de euro/carat.