Ce nu ştiai despre părul alb
Mai devreme sau mai târziu, oricine se confruntă cu albirea părului. Deşi multe acceptă cu uşurinţă acest lucru, altele se sperie de apariţia primelor semne ale îmbătrânirii. Fenomenul este însă cât se poate de firesc. Iată câteva detalii interesante despre părul alb:
Îmbătrânirea este cauza principală
Dermatologii numesc acest lucru regula 50-50-50. Adică, 50% din populaţie are la vârsta de 50 de ani 50% dintre firele podoabei capilare albe.
La fel ca pielea, părul îţi schimbă textura odată cu înaintarea în vârstă.
Aspectul pielii face diferenţa
Caucazienii tind să albească mai devreme decât restul raselor, fiind urmaţi îndeaproape de asiatici şi afro-americani. Oamenii de ştiinţă nu au reuşit însă să afle motivul pentru care acest lucru se întâmplă.
Stresul are un rol important
Stresul nu-ţi va albi părul instant. Însă, cu timpul, părul care îţi cade din cauza stresului va avea o altă culoare.
Stilul de viaţă contează
Fumatul, de exemplu, are un efect negativ asupra firului de păr. Nivelurile mici de vitamina B12 din organism sunt direct responsabile de depigmentarea firelor de păr.
Părul nu devine gri
Avem preconcepţia că firele de păr se decolorează şi devin gri, apoi albe, ceea ce nu este deloc adevărat. În locul părului care cade, din cauza depigmentării cauzate de înaintarea în vârstă, firele de păr sunt albe.
Factorul ereditar
Atunci când ne naştem, factorii genetici ne dictează deja când vom avea primele fire de păr alb. De exemplu, persoanele care au un stil de viaţă sănătos, dar încep să aibă fire de păr alb înaintea vârstei de 30 de ani pot da vina pe factorul ereditar.
Smulgerea firelor de păr
Dacă smulgi un fir de păr alb nu înseamnă că în locul lui vor creşte 3. E recomandat totuşi să nu smulgi prea multe fire de păr pentru că rişti ca acestea să nu mai crească deloc în locul respectiv.
Sursa foto: thatsnotmyage.com