Ce obsesii ciudate aveau împărații - de la consumul excesiv de ciocolată, la obținerea nemuririi

Menținerea unei imagini impecabile și dorința de a avea putere nu au fost singurele obsesii ale regilor. Unii împărați au avut și pasiuni ciudate, iar o parte dintre ele ți le prezentăm în rândurile următoare. 

image

Un personaj aparte în istoria Imperiului Roman a fost Împăratul Caligula, renumit pentru poftele sale sexuale ciudate, care au fost prezentate și în filmul care îi poartă numele. S-a scris despre el că a fost autorul celor mai mari orgii din istorie și că practica incestul cu surorile sale. Dar, cea mai mare obsesie a lui ar fi fost calul său, Incitatus. Împăratul ar fi construit un grajd din marmură pentru calul lui și îl hrănea cu grâne amestecate cu aur. Mai mult decât atât, există povești că împăratul discuta adesea cu calul lui și l-ar fi considerat un membru de elită al curții.

Citește și: Numele lui Iulius Cezar vine de la „cezariană”? Cum s-a născut împăratul roman și ce riscă mama Aurelia Cotta 

Ludwig al II-lea al Bavariei

Un alt personaj controversat din istorie a fost Ludwig al II-lea al Bavariei, cunoscut drept „Regele Ludwig cel nebun‟. A devenit rege în adolescență, iar cea mai mare pasiune a lui era designul, astfel încât a făcut o obsesie din construirea castelelor luxoase. El a comandat construirea faimosului castel Neuschwanstein, despre care s-a scris că ar fi fost inspirație pentru castelul Cenușăresei de la Disney. 

image

Regele Carol al II-lea al Spaniei

În general, împărații au avut o predilecție pentru alimentele exotice, însă Regele Carol al II-lea al Spaniei avea o obsesie pentru ciocolată, în perioada în care acest alimente era un lux în Europa. Se spune că Regele consuma zilnic ciocolată, în cantități uriașe, ceea ce ar fi avut un impact negativ asupra stării sale de sănătate.  

Vezi și: Napoleon, în pericol de-a fi ucis niște iepuri. Totul despre „Bătălia iepurilor” din 1807

Împăratul Qin Shi Huang

Născut inițial sub numele de Ying Zheng, Qin Shi Huang a fost primul împărat al Chinei, iar realizările lui semnificative, cum este construirea Marelui Zid Chinezesc și unificarea Chinei, sunt cunoscute în întreaga lume. Cu toate acestea, el avea numeroase obsesii, dar în special era pasionat de ideea nemuririi. Prin urmare a angajat numeroși alchimiști pentru a-i găsi o poțiune care să-l ajute să trăiască veșnic. În mod ironic, mulți istorici cred că Qin Shi Huang a băut un preparat care conținea mercur otrăvitor, iar asta a fost cauza morții sale premature, la 49 de ani.  

Sursă foto: Pinterest



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg