Ce reprezintă bulina portocalie apărută pe ecranul telefonului tău. Semn că ești ascultat?

Dacă ești posesorul unui telefon cu sistem de operare iOS poate ai observat că pe ecranul smartphone-ului tău apare adesea o bulină portocalie în partea de sus. Ce reprezintă aceasta? 

image

Smartphone-urile au devenit parte integrată a vieții noastre, ajutându-ne să avem acces la informații și să comunicăm rapid. Astfel, pentru ca telefoanele noastre să funcționeze corespunzător, este necesar să le acordăm atenția cuvenită și să le protejăm de eventuale daune. 

Dacă ești preocupat de starea telefonului tău și ai fost atent la micile modificări apărute după actualizarea cu iOS 14, poate ai observat că a apărut în partea de sus a ecranului o bulină misterioasă. Ce reprezintă aceasta?

image

Citește și: Cât de sigur este să îți lași telefonul la încărcat peste noapte 

Bulina portocalie de pe ecranul telefonului cu sistem de operare iOS nu reprezintă o daună, ci indică faptul că înregistrarea audio sau video este în desfășurare. Acest punct poate fi vizibil atunci când folosești aplicații de înregistrare. De asemenea, bulina poate indica că ai un apel în așteptare sau că ai pierdut un apel telefonic. Această funcție a apărut după actualizarea iOS 14 cu scopul de a-i ajuta pe utilizatori să-și organizeze mai bine aplicațiile și să își îmbunătățească confidențialitatea, scrie „Buzznet‟. Totuși, dacă nu te înregistrezi și nici nu vorbești la telefon, de ce mai apare această bulină pe ecran? 

Semn că ești ascultat? 

Poate ai observat că adesea se întâmplă să îți apară pe telefon reclame la produse despre care vorbești, fără să accesezi un anumit site sau pagină de socializare. Telefonul „te spionează‟?

Expertul în securitate cibernetică, Edward Whittingham, spune că marile companii nu interceptează conversațiile fără acceptul utilizatorilor. Așadar, dacă ești îngrijorat că tot ce spui este ascultat, ar trebui să verfici permisiunile aplicațiilor tale: „S-ar putea să fii surprins de cât de multe aplicații solicită accesul la microfonul, la camera sau chiar la contactele tale din telefon. Depinde de noi cum ne protejăm confidențialitatea‟, a punctat specialistul. 

Citește și: Stai prea mult timp pe telefon? Ce efecte negative poate să provoace această dependență 

Acum că ai aflat ce reprezintă bulina portocalie, asigură-te că ai controlul asupra confidențialității smartphone-ului tău. Tot ce trebuie să faci este să accesezi setările telefonului și să verifici dacă aplicațiile pe care le-ai descărcat au acces la microfon sau la camera ta. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Jennier Fessler jpg
shutterstock 1005644302 jpg
ciocolata calda jpg
Jim Carrey foto  Shutterstock, Imdb jpg
Nicolas Cage jpg
Pamela Anderson foto  Shutterstock jpg
emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg