Ce sunt, de fapt, petele roşii din gălbenuşul de ou
Le întâlneşti adeseori atunci când spargi un ou şi nu ştii ce să faci, să îl mănânci sau nu? Iată ce reprezintă, de fapt, petele roşii din gălbenuşurile de ou. Tu ştiai?
Vestea bună e că nu ai niciun motiv de îngrijorare. Micile pete roşiatice apar în timpul fomării oului din cauza unei rupturi la nivelul vaselor de sânge. Cu alte cuvinte, e un lucru normal.
Motivul apariţiei ar putea alimentaţia găinii sau vârsta ei, însă acestea nu cauzează nicio afecţiune persoanei care consumă alimentul. Medicii susţin că ouăle care conţin aceste mici pete pot fi consumate fără probleme. Însă dacă te deranjează, poţi îndepărta punctul cu vârful unui cuţit.
Cum îţi dai seama dacă oul este vechi sau stricat
Un test simplu pentru verificarea prospeţimii oului este scufundarea acestuia într-un vas cu apă rece. Un ou proaspăt va sta la fundul vasului, iar cel învechit se va ridica parţial sau chiar poate să plutească. Păstrarea îndelungată a ouălor, mai ales la temperaturi crescute şi în condiţii neadecvate de umiditate, determină apariţia semnelor de învechire cu posibile efecte toxice sau iritante asupra tubului digestiv.
Citeşte şi: Cura cu ouă de prepeliţă. Cum se ţine şi ce beneficii are asupra organismului
Oul este un super-aliment deoarece conţine numeroase substanţe nutritive cu rol esenţial în menţinerea stării de sănătate (vitamina A, B2, B5, B6, B12, D, E, K, acid folic, seleniu, fosfor, calciu şi zinc) şi acizi graşi Omega 3 (care au rol important în reducerea inflamaţiilor în organism, cu precădere la nivelul vaselor de sânge şi încheieturilor), prevenind afecţiuni precum osteoartrita sau bolile cardiace.
Sursă: thekitchn.com