Studiu. Unele boli pot fi transmise cu ușurință de la om la câine sau pisică

Când te îmbolnăvești, este important să eviți contactul cu alte persoane și la fel de esențial este și să stai la distanță de animalul tău de companie, deoarece îi poți transmite foarte ușor unele boli. 

image

Dacă te-ai îmbolnăvit și vrei să oprești răspândirea germenilor, cel mai probabil ți-ai luat câteva zile libere și ți-ai anulat planurile de ieșire în oraș cu prietenii.

Recuperarea presupune să stai în casă și să petreci timp de calitate cu animalul tău de companie, însă un nou studiu ar trebui să îți atragă atenția, deoarece experții în sănătate consideră că animalele nu sunt scutite de bolile umane. Așadar, dacă îți dorești să îți ferești prietenul necuvântător de boli, cel mai tine păstrezi distanța. 

Cum se pot transmite afecțiunile 

Răspândirea bolii umane la animale este mai frecventă decât ne dăm seama, spune o lucrare din revista „Zoonoses: Infections Affecting Humans and Animals‟ , citată de publicația „Best Life‟. Potrivit specialiștilor, bolile infecțioase se pot transmite de la oameni la animalele de companie prin contactul direct cu ele, adică inclusiv prin îmbtrățișări, săruturi sau prin dormitul cu ele în același pat. 

Citește și: Greșeli pe care posesorii de câini le fac frecvent. Te-ai fi gândit?

Poate te interesează și acest articol: Cele mai bogate animale de companie. Fac zeci de mii de dolari cu o singură postare

Ce probleme de sănătate se pot transmite de la om la animale 

În articol se precizează că afecțiuni precum: gripa porcină, norovirusul, COVID-19, tuberculoza, infecțiile fungice și paraziții pot fi transmise de la proprietar la animalul de companie, dar și invers.

Cercetarea arată că acest lucru se poate întâmpla cu câini și pisici, dar și cu alte animale, inclusiv cai, dihori și papagali: „Animalele de companie sunt mai susceptibile decât credeam anterior‟, a spus Benjamin Anderson, unul dintre coautorii studiului și totodată profesor asistent la Universitatea din Florida.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg