Ce spune felul în care te comporți cu câinele tău despre copilăria pe care ai avut-o

Relația pe care o ai cu animalul tău de companie este una specială, iar felul în care te comporți cu câinele tău poate spune multe despre copilăria pe care ai avut-o. 

image

Câinii sunt creaturi loiale, iar când simt că proprietarii lor se află în pericol, le sar imediat în ajutor. Să nu mai spunem cât sunt de intuitivi! Prin urmare, aceste animale de companie trebuie să fie tratate pe măsură, iar dacă ai grijă de ele în mod corespunzător, se pare că și tu ai fost tratat cum se cuvine în copilărie ori ți-ai dorit să fii mai bine îngrijit!

Citește și: Află dacă ești persoana pe care câinele tău o iubește cel mai mult! 

Se pare că oamenii se comportă cu animalele lor de companie așa cum au fost ei tratați în perioada copilăriei sau cum și-ar fi dorit să fie, scrie „Your Tango”. Potrivit specialiștilor, dacă le transmitem câinilor dragoste și căldură, acest comportament arată că în primii ani de viață persoanele din jurul nostru (în special familia) s-au comportat bine cu noi. Prin urmare, dacă avem grijă de animalele nostre de companie, cum ar fi - le oferim mâncare, apă, un loc confortabil unde să doarmă, plimbarea zilnică etc., se pare că avem grijă și de copilul nostru interior, manifestându-ne dragostea așa cum considerăm că este corect. Dacă în copilărie am avut parte de părinți extrem de grijulii și noi ne vom comporta astfel cu animalele noastre de companie! 

Vezi și acest articol: Când este bine să scoți câinele la plimbare. Respecți sau nu această regulă? 

Dar dacă nu ai avut parte de iubire? 

Chiar și persoanele care nu au avut parte de iubire în copilărie pot simți nevoia să dețină la maturitate un animal de companie. Oferindu-i iubire, se pare că aceste persoane simt nevoia de a-și trata rănile din copilărie, menționează publicația. Prin deținerea și îngrijirea unui câine, învățăm ce este iubirea și cum trebuie să ne comportăm cu cei pe care îi iubim, arătându-i afecțiune. Cruzimea față de un câine îl determină să fie confunz, retras și stresat, o lecție care se poat aplica și în cazul oamenilor! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg