Cele mai bizare toppinguri de pizza. Unele îți vor plăcea!

Pizza cu carne de pasăre şi ananas îţi pare ciudată? Există toppinguri de pizza mult mai surprinzătoare chiar în zone ale lumii în care a existat o puternică influenţă italiană.

11 bucatarie pizza jpeg

Prima mențiune despre pizza se află într-un document din secolul al X-lea din Lazio, Italia, versiunea modernă a preparatului mereu popular venind din Napoli. Piața internațională de pizza aduce în jur de 128 de miliarde de dolari anual. Pizzeriile se diferențiază în cel mai bun mod, aducând toppinguri de pizza inedite.

Banane şi brânză

Un sortiment popular de pizza oferit de diverse lanțuri din Brazilia este cel cu banane și brânză. În general, brânza este mozzarella cu felii de banană deasupra. Unii preferă să adauge ciocolată și scorțișoară pentru a da pizzei un plus de aromă.

Piure de cartofi şi broccoli

În Connecticut, SUA, un bar de noapte se mândrește cu mai multe variante de pizza. Știind că le place clienţilor să mănânce ceva în timp ce beau o bere și dansează, patronii s-au gândit să instaleze şi un cuptor pentru pizza pentru a satisface nevoile tuturor. Una dintre opțiunile cu care îşi tentează clienţii este pizza cu piure de cartofi și bacon. Le mai propune şi pizza tematică pentru micul dejun, cu slănină, ouă și ardei iute. Dincolo de toate, una dintre cele mai ciudate variante a lor rămâne pizza cu pui și broccoli.

Vezi şi: Unde găseşti cele mai scumpe feluri de pizza din lume. Ingredientele sunt rare

Năut şi brânză

Argentina este o țară cu o puternică moștenire italiană. Mulți italieni au plecat din ţara natală pentru a scăpa de războaie și probleme economice, aducând cu ei cultura, limba și preparatele culinare. Originară din Genova, Italia, fainá este o clătită cu năut populară printre argentinieni. O pizzerie din Buenos Aires oferă o pizza obișnuită cu fainá deasupra. Unii spun că textura cremoasă a clătitei reduce aciditatea sosului de roșii și se potriveşte bine cu brânza. Pare ciudat, dar se vând peste 600 de porții din clătite în fiecare zi.

Citeste şi: Reţeta de pizza a lui Teo Trandafir. Cu ce înlocuieşte vedeta blatul

 Condimente indiene şi mango

Un alt restaurant din SUA, Pizza by Elizabeth, din Delaware, aduce o experiență culinară rafinată, care include sos de anghinare și crab, salate cu nuci pecan şi pizza tandoori. Tandoori este un fel de mâncare indiană de pui marinat în iaurt. Amestecul de condimente din bucătăria tandoori este făcut din chimen, turmeric şi coriandr. Un alt topping este cel cu iaurt tahini cu lămâie și mango. Unele dintre celelalte toppinguri ale lor sunt cele cu sosuri de pesto, ceapă cu rozmarin și măsline.

@shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg