Pizza fără carne, cea mai delicioasă şi sănătoasă reţetă
Dacă ai început un regim alimentar nou şi a decis să renunţi complet la carne, atunci această reţetă de pizza vegetariană îţi va fi pe plan. Pizza fără carne poate fi la fel de delicioasă ca una normală, căci gustul este dat atât de confimente, cât şi de combinaţia de ingrediente folosite. Te vei linge pe degete după ce o încerci!
Ingrediente Pizza fără carne
Pentru blat
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
Citeşte şi: Cum faci cel mai simplu desert, cu doar 2 ingrediente: Dulceaţă de lapte
Pentru umplutură
- sos marinara
- legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roşii, măsline, ciuperci
- brânză tofu
- oregano
Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă
Mod de preparare Pizza fără carne
În primul rând se face aluatul, din numai 5 ingrediente, după instrucţiunile simple de aici: aluat de pizza classic. Sosul este extrem de important pentru reuşita gustului final, notează retete.unica.ro. Aşa că e de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza de post. Fă un sos rapid şi savuros, după reţeta de aici: sos marinara.
Pentru umplutură poţi folosi absolut orice legumă îţi place şi ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos!
Întinde blatul şi pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poţi fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubuleţe. Nu are acelaşi gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.