Cele mai comune mituri despre alimentele îngheţate

1 81537 original jpg jpeg

Alimentele îngheţate sunt pentru mulţi oameni o opţiune, mai ales în zilele în care nu au timp să gătească. Este adevărat că alimentele îngheţate sunt uşor de preparat, însă ele nu sunt foarte sănătoase. Iată care sunt miturile care s-au format în jurul lor.

Mit: Legumele şi fructele îngheţate nu sunt sănătoase

Nu este adevărat că fructele şi legumele îşi pierd valoarea nutritivă când sunt congelate, ci este posibil ca ele să conţină aceiaşi compuşi ca şi atunci când sunt proaspete. Asigură-te că nu fructele şi legumele congelate nu conţin zahăr şi sare.

Mit: Recongelarea alimentelor este nesănătoasă

Depinde foarte mult de condiţiile în care au fost ţinute alimentele după ce au fost dezgheţate. Dacă au stat în frigider, atunci ele pot fi recongelate fără griji. Însă, dacă au fost ţinute afară, nu mai sunt aşa de sănătoase. În plus, nu trebuie ţinute afară mai mult de 2 ore.

Mit: Poţi îngheţa lapte şi ouă

Poţi pune în congelator lapte, brânză şi ouă. Poate că textura laptelui şi a brânzei se poate schimba, pot fi consumate fără griji.

Mit: Toate alimentele îngheţate sunt bogate în sodiu

Experţii în sănătate sugerează oamenilor să se uite pe tabelul cu valori nutriţionale de pe eticheta produselor congelate.  Este posibil ca unele produse să conţină clorură de sodiu sau sare ca ingredient. Sodiul ar trebui să fie prezent în alimente, natural.

Mit: Alimentele îngheţate conţin foarte puţine substanţe nutritive

Fructele şi legumele îngheţate pot fi mai sănătoase decât produsele proaspete, deoarece tind să fie procesate tocmai pentru a-şi păstra substanţele nutritive pe care le conţin. Dacă îţi este frică că nu vei obţine toate substanţele nutritive pe care le conţine,  consumă-le cât de repede posibil.

Experţii nutriţionişti spun că pizza şi alte feluri de mâncare congelate nu sunt o opţiune sănătoasă, deoarece s-a dovedit că există un risc mai mare de afecţiuni cardiovasculare, diabet şi alte probleme de sănătate.



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg