Cele mai comune mituri despre creier
Creierul uman este uimitor. Mulţi cercetători l-au analizat şi au oferit informaţii despre structurile sale şi modul în care funcţionează, dar multe mituri asociate cu creierul sunt crezute de oameni. Aceste mituri sunt cunoscute ca adevăruri de mulţi ani, tocmai din cauză că ele sunt crezute.
Iată care sunt cele mai frecvente mituri auzite despre creier!
Folosim doar 10% din capacitatea creierului
Faptul că folosim doar 10% din capacitatea creierul este un mit frecvent auzit şi crezut de oameni. De fapt, fiecare parte a minţii este determinată de părţi diferite, ceea ce poate duce la multe probleme mentale. Aşadar, acest mit este absolut greşit. El este folosit pentru a stimula creativitatea sau inteligenţa oamenilor şi de a-i motiva.
Pierderea memoriei este permanentă
Structura creierului este delicată, ceea ce înseamnă că orice daună sau lovitură poate cauza probleme oricând. Dar pierderea memoriei definitiv sau temporar este cauzată de o daună majoră şi severă, cum este lovitura puternică în cap.
Creierul uman este cel mai mare ca mărime
Creierul uman este considerat cel mai mare ca mărime, în comparaţie cu alte părţi ale corpului, dar acesta este doar un mit. Creierul unei persoane adulte are o greutate de 1,5 kilograme şi o lungime de 15 centimentri. Animalul care are cel mai mare creier (8 kilograme) este caşalotul - un mamifer marin – considerat de cercetători cel mai mare prădător existent.
Celulele creierului nu se regenerează
Oaemnii cred că celulele creierului nu se mai regenerează odată ce s-au format. Dar nu este aşa. Vei fi surprins să afli, dar creierul produce noi celule odată cu înaintarea în vârstă.
Consumul excesiv de alcool afectează creierul
Mai există un mit care are legătură cu consumul de alcool. Se crede că celulele creierul mor şi că nu se mai regenerează. După cum am spus mai sus, indiferent de ce se întâmplă, celulele creierului se regenerează. Cu toate acestea, este mai bine să fie evitat consumul excesiv de alcool.