Cosmeticele și ochelarii, printre obiectele pe care nu trebuie să le lași în mașină. Iată de ce!

Mai ales în perioada verii, când temperaturile sunt ridicate, este necesar să fim atenți la ceea ce depozităm în mașina personală. Tocmai de aceea, am făcut o listă cu obiectele pe care nu trebuie să le lași niciodată în automobilul tău!

image

Depozitarea anumitor obiecte în mașina personală ți-ar putea pune sănătatea și siguranța în pericol. De exemplu, căldura și lumina din automobil pot să provoace deteriorarea obiectelor inflamabile prezentând un risc crescut de explozie. Obiectele ar putea strica mașina sau, mai rău, ar putea pune viața pasagerilor în pericol.

Citește și: Cine a fost primul om ucis de o mașină și ce legătură avea cu Regina Elisabeta 

Medicamente, creme și loțiuni 

Nici medicamentele, cremele și loțiunile cu protecție solară nu pot fi lăsate în mașină, deoarece temperaturile ridicate scad eficiența produselor.  

Ochelari de soare

Purtarea ochelarilor de soare în mașină este esențială, dar nu-i uita în automobil! Căldura poate deforma ramele din plastic, iar pe cele din metal le încălzește prea mult pentru a putea fi purtate. Lăsarea ochelarilor de soare pe bord este și mai rău, deoarece parbrizul atrage multă lumină. 

Sticle cu vin 

De asemenea, evită să lași vinul în mașină, deoarece poate avea efecte negative asupra calității sale! Când vinul este expus la temperaturi ridicate și scăzute în mod repetat (fluctuații ce pot fi cauzate de aerul condiționat), acesta se poate deteriora rapid.

Și razele ultraviolete ale soarelui pot afecta vinul, degradând compușii săi organici. În plus, în caz de mișcări bruște ale mașinii, există riscul ca sticla să se spargă, ceea ce duce la un potențial pericol pentru pasageri. 

Citește și: Ce s-a întâmplat cu mașina trimisă în spațiu? N-a mai văzut-o nimeni din 2018! 

Cosmetice: fond de ten, mascara, balsam de buze și ruj 

Evită să lași cosmetice, precum fond de ten și farduri, în mașină! Temperaturile ridicate din interiorul mașinii pot provoca topirea sau modificarea compoziției lor. În plus, rujurile și balsamurile de buze vor deveni lipicioase și dificil de folosit. 

Lichide în recipiente deschise 

Nu lăsa nici lichidele în recipiente deschise, precum sticle cu apă sau sucuri! Poate duce la evaporarea lichidelor și la concentrarea substanțelor chimice în interiorul recipientelor. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg