Ce s-a întâmplat cu mașina trimisă în spațiu? N-a mai văzut-o nimeni din 2018!

În prezent, o mașină roșie, sport orbitează cosmosul, lăsând în urmă... praf de stele. Călătoria ei universală a început când excentricul Elon Musk și-a lansat compania SpaceX, acum cinci ani.

image

Părea o glumă, însă nu e. SpaceX a folosit cea mai puternică rachetă construită vreodată, Falcon Heavy, pentru a lansa în spațiu mașina electrică, personală a multi-miliardarului Elon Musk. Un manechin în mărime naturală, denumit Starman, a fost pus la volan, pe scaunul din față, și a fost propulsat în neant pe muzica lui David Bowie, „Life on Mars”. NASA a luat la cunoștiință întreaga operațiune și a catalogat Telsa din spațiu ca fiind un obiect artificial.

Având în vedere lipsa gravitației, mașina plutește pe undeva. Dar unde mai exact?

Site-ul „Where Is Roadster?” a fost construit special pentru a determina locația în care se află automobilul de lux. În momentul în care este publicat acest articol, Tesla orbita la câteva sute de milioane de kilometri de Pământ. Și, pe măsură ce trece timpul, distanța se mărește simțitor. CNN susținea, după lansarea mașinii sport, că vitezometrul Tesla trebuie să arate acum la bord o cifră uluitoare – de câteva miliarde de kilometri parcurși deja.  

De când a părăsit Terra, în urmă cu circa cinci ani, mașina a făcut o călătorie impresionantă, trecând la câteva milioane de kilometri de Marte, în 2020. Se pare că a înconjurat Pământul de două ori, apoi Soarele, de 3,25 de ori până acum. Specialistul în astronomie de la Harvard, Jonathan McDowell, e de părere că mașina este încă întreagă, în ciuda faptului că s-a lovit de câțiva meteoriți până în prezent.

image

Site-ul Where is Roadster? colectează informații zilnice despre Tesla din spațiu, însă sunt destul de incerte. Iar cifrele obținute devin tot mai neclare pe măsură ce mașina se adâncește în spațiu. În ciuda efortului de-a obține cât mai multe date despre călătoria istorică făcută de Tesla, nimeni nu știe exact unde se află ea acum.   

Există 22% șanse ca Tesla să se prăbușească pe Pământ la un moment dat. Iar impactul se poate produce oricând în următorii 15 milioane de ani. Totuși, astrofizicianul Hanno Rein ne asigură că sunt numai 6% șanse ca automobilul să ne cadă în cap în următorul un milion de ani. De fapt, sunt mai multe șanse să ajungă să se topească în Soare – șanse duble!

Foto - ShutterstockRecente

Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg