Ce s-a întâmplat cu mașina trimisă în spațiu? N-a mai văzut-o nimeni din 2018!

În prezent, o mașină roșie, sport orbitează cosmosul, lăsând în urmă... praf de stele. Călătoria ei universală a început când excentricul Elon Musk și-a lansat compania SpaceX, acum cinci ani.

image

Părea o glumă, însă nu e. SpaceX a folosit cea mai puternică rachetă construită vreodată, Falcon Heavy, pentru a lansa în spațiu mașina electrică, personală a multi-miliardarului Elon Musk. Un manechin în mărime naturală, denumit Starman, a fost pus la volan, pe scaunul din față, și a fost propulsat în neant pe muzica lui David Bowie, „Life on Mars”. NASA a luat la cunoștiință întreaga operațiune și a catalogat Telsa din spațiu ca fiind un obiect artificial.

Având în vedere lipsa gravitației, mașina plutește pe undeva. Dar unde mai exact?

Site-ul „Where Is Roadster?” a fost construit special pentru a determina locația în care se află automobilul de lux. În momentul în care este publicat acest articol, Tesla orbita la câteva sute de milioane de kilometri de Pământ. Și, pe măsură ce trece timpul, distanța se mărește simțitor. CNN susținea, după lansarea mașinii sport, că vitezometrul Tesla trebuie să arate acum la bord o cifră uluitoare – de câteva miliarde de kilometri parcurși deja.  

De când a părăsit Terra, în urmă cu circa cinci ani, mașina a făcut o călătorie impresionantă, trecând la câteva milioane de kilometri de Marte, în 2020. Se pare că a înconjurat Pământul de două ori, apoi Soarele, de 3,25 de ori până acum. Specialistul în astronomie de la Harvard, Jonathan McDowell, e de părere că mașina este încă întreagă, în ciuda faptului că s-a lovit de câțiva meteoriți până în prezent.

image

Site-ul Where is Roadster? colectează informații zilnice despre Tesla din spațiu, însă sunt destul de incerte. Iar cifrele obținute devin tot mai neclare pe măsură ce mașina se adâncește în spațiu. În ciuda efortului de-a obține cât mai multe date despre călătoria istorică făcută de Tesla, nimeni nu știe exact unde se află ea acum.   

Există 22% șanse ca Tesla să se prăbușească pe Pământ la un moment dat. Iar impactul se poate produce oricând în următorii 15 milioane de ani. Totuși, astrofizicianul Hanno Rein ne asigură că sunt numai 6% șanse ca automobilul să ne cadă în cap în următorul un milion de ani. De fapt, sunt mai multe șanse să ajungă să se topească în Soare – șanse duble!

Foto - Shutterstock



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg