De ce nu este bine să porţi aceleaşi haine în care ai făcut sport

1 haine de sport jpg jpeg

Primul lucru pe care îţi doreşti să îl faci după o oră de sport este să te întinzi pe canapea şi să te odihneşti puţin după tot efortul depus. Hainele pot avea un miros neplăcut după minutele în care ai transpirat, iar asta nu e tot. Dacă alegi să porţi câteva ore aceeaşi vestimentaţie şi sănătatea ta poate fi compromisă. Iată de ce!

Pe lângă mirosul neplăcut pe care hainele îl pot avea după o oră de sport, bacteriile de pe piele combinate cu transpiraţia îi pot face mult rău persoanei în cauză. Ai observat vreodată pete pe spate sau pe piept după antrenament? Când transpirăm, porii se deschid, iar acest lucru facilitează pătrunderea murdăriei şi a germenilor sub piele. 

Umezeala hainelor transpirate poate reţine cu uşurinţă bacteriile. Dacă îmbrăcămintea nu este schimbată imediat şi pielea nu este spălată, aceste bacterii pot bloca porii şi pot provoca un flux de acnee. Purtatul unor pantaloni de antrenament strânşi şi transpiraţi prea mult timp, poate provoca foliculită (mici umflături roşii care se pot răspândi) şi mâncărime, iar diferite forme de ciuperci prosperă în medii umede şi pot provoca multe alte infecţii. Persoanele care trăiesc cu afecţiuni precum psoriazisul ar trebui, de asemenea, să nu evite întârzierea duşului după antrenament. Cu cât hainele transpirate stau aproape de piele, cu atât petele de psoriazis se pot simţi mai uscate şi pot provoca mâncărimi. Totodată, purtatul hainelor transpirate pot provoca apariţia unor probleme genitale, precum vaginita bacteriană. Acest dezechilibru duce la mâncărime şi la arsuri anormale.

Cât timp poţi purta aceleaşi haine

Acest lucru depinde de intensitatea antrenamentului. După o sesiune uşoară, (precum yoga sau stretching), când persoana nu a transpirat foarte mult, duşul poate aştepta aproximativ o oră, dar după un antrenament de intensitate mare (precum cele cardio), schimbatul hainelor trebuie să se facă imediat. Persoanele care se confruntă cu acnee trebuie să fie foarte stricte în ceea ce priveşte acest aspect. Îndepărtarea imediată a hainelor transpirate şi duşurile regulate trebuie să fie în programul lor de antrenament. În timpul exerciţiilor fitness, sunt recomandate haine de microfibră şi de bumbac care elimină mai uşor transpiraţia de pe corp şi nu provoacă mâncărimi. Nu uita de şerveţelele umede! Poţi apela chiar şi la şerveţelele pentru bebeluşi, ele nu conţin alcool şi te vor ajuta la eliminarea excesului de bacterii. Dacă acneea este scăpată de sub control sau apar des arsuri şi mâncărimi după antrenament, cel mai bine este să apelezi la un medic dermatolog. El te va ajuta cu un plan împotriva acestor probleme.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg