De ce nu este bine să porţi aceleaşi haine în care ai făcut sport

1 haine de sport jpg jpeg

Primul lucru pe care îţi doreşti să îl faci după o oră de sport este să te întinzi pe canapea şi să te odihneşti puţin după tot efortul depus. Hainele pot avea un miros neplăcut după minutele în care ai transpirat, iar asta nu e tot. Dacă alegi să porţi câteva ore aceeaşi vestimentaţie şi sănătatea ta poate fi compromisă. Iată de ce!

Pe lângă mirosul neplăcut pe care hainele îl pot avea după o oră de sport, bacteriile de pe piele combinate cu transpiraţia îi pot face mult rău persoanei în cauză. Ai observat vreodată pete pe spate sau pe piept după antrenament? Când transpirăm, porii se deschid, iar acest lucru facilitează pătrunderea murdăriei şi a germenilor sub piele. 

Umezeala hainelor transpirate poate reţine cu uşurinţă bacteriile. Dacă îmbrăcămintea nu este schimbată imediat şi pielea nu este spălată, aceste bacterii pot bloca porii şi pot provoca un flux de acnee. Purtatul unor pantaloni de antrenament strânşi şi transpiraţi prea mult timp, poate provoca foliculită (mici umflături roşii care se pot răspândi) şi mâncărime, iar diferite forme de ciuperci prosperă în medii umede şi pot provoca multe alte infecţii. Persoanele care trăiesc cu afecţiuni precum psoriazisul ar trebui, de asemenea, să nu evite întârzierea duşului după antrenament. Cu cât hainele transpirate stau aproape de piele, cu atât petele de psoriazis se pot simţi mai uscate şi pot provoca mâncărimi. Totodată, purtatul hainelor transpirate pot provoca apariţia unor probleme genitale, precum vaginita bacteriană. Acest dezechilibru duce la mâncărime şi la arsuri anormale.

Cât timp poţi purta aceleaşi haine

Acest lucru depinde de intensitatea antrenamentului. După o sesiune uşoară, (precum yoga sau stretching), când persoana nu a transpirat foarte mult, duşul poate aştepta aproximativ o oră, dar după un antrenament de intensitate mare (precum cele cardio), schimbatul hainelor trebuie să se facă imediat. Persoanele care se confruntă cu acnee trebuie să fie foarte stricte în ceea ce priveşte acest aspect. Îndepărtarea imediată a hainelor transpirate şi duşurile regulate trebuie să fie în programul lor de antrenament. În timpul exerciţiilor fitness, sunt recomandate haine de microfibră şi de bumbac care elimină mai uşor transpiraţia de pe corp şi nu provoacă mâncărimi. Nu uita de şerveţelele umede! Poţi apela chiar şi la şerveţelele pentru bebeluşi, ele nu conţin alcool şi te vor ajuta la eliminarea excesului de bacterii. Dacă acneea este scăpată de sub control sau apar des arsuri şi mâncărimi după antrenament, cel mai bine este să apelezi la un medic dermatolog. El te va ajuta cu un plan împotriva acestor probleme.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay jpeg
Tori Spelling foto  Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ  UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa foto  Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley foto  Instagram jpg
moarte jpg
Ben Affleck, JLo jpg
Jessica Simpson foto  Shutterstock jpg