De ce se înveleşte ciocolata în staniol. Este vorba doar de aspect sau are un rol esenţial?

2 ciocolata in staniol jpg jpeg

Ştim cu toţii acele momente din copilărie când primeam o ciocolată şi abia aşteptam să îi desfacem ambalajul, ca să îi simţim aroma. Fie că era cu lapte, cu alune, cu căpşuni sau cu rom, gustul ciocolatei ne aducea bucurie pe chip. Eram nerăbdători să îi dăm jos cele două ambalaje ca să o gustăm. Te-ai gândit vreodată de ce ciocolata este învelită şi cu staniol? Este vorba doar de aspect sau fără el ciocolata nu mai are aceeaşi savoare?

Ciocolata şi produsele de ciocolată sunt produse consumate pe tot globul. Dacă ai fost vreodată atentă la modalitatea de împachetare, vei vedea că, de obicei, ciocolata este ambalată în două piese - cutia de hârtie şi folia de staniol. Combinaţiile din folie şi hârtie sunt întâlnite în mai multe stiluri. Poţi găsi folie de aluminiu înfăşurată pe toate bucăţile de ciocolată sau poţi cumpăra o ciocolată învelită total în staniol, asemănătoare unui plic. În ambele situaţii, se pare că există o explicaţie bine întemeiată pentru prezenţa staniolului deasupra delicioaselor dulciuri.

Cum se înveleşte ciocolată în staniol

Dacă ai cumpărat o tabletă de ciocolată, trebuie să ştii că înainte de a ajunge în interiorul cutiei, staniolul pe care îl arunci este întins bine şi laminat cu ceară. În aşa fel, se reduce cantitatea şi costul materialului necesar pentru a produce o ambalare perfectă pe mărimea ciocolatei. Pentru cea de-a doua variantă, în care fiecare bucată de ciocolată este ambalată individual, se folosesc vapori. Această tehnică este utilizată cu mare precizie de specialişti pentru a nu deteriora calitatea produselor.

1 bomboane in staniol jpg jpeg

Care este rolul ambalajului de aluminiu

Dacă ai crezut că este o chestiune de design, află că folia sau plasticul care învelesc ciocolata sunt necesare pentru a opri untul de cacao gras din interiorul ambalajului să se topească pe cutie. Totodată, o altă explicaţie este că protejează aroma. Industria ciocolatei foloseşte această folie închisă ermetic pentru ca produsul să nu îşi piardă din calitate, dar şi pentru că este transportată mai uşor. Datorită maşinilor performante, astăzi se pot ambala în fabrică circa 100/200 tablete pe minut. Pentru a înfăşura mai multe bomboane de ciocolată sunt necesare mai multe maşinării şi operatori ca să schimbe rolele de folie şi de hârtie. Ţi-am stârnit interesul? Iată cum se ambalează ciocolata:

Sursă video: Youtube Sursă foto: Shutterstock Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei foto Shutterstock jpg
bebeluș foto  Shutterstock jpg
Rachel McAdams  jpg
Leonardo DiCaprio foto  Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii jpg
Zac Efron jpg
Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg