De ce se înveleşte ciocolata în staniol. Este vorba doar de aspect sau are un rol esenţial?

2 ciocolata in staniol jpg jpeg

Ştim cu toţii acele momente din copilărie când primeam o ciocolată şi abia aşteptam să îi desfacem ambalajul, ca să îi simţim aroma. Fie că era cu lapte, cu alune, cu căpşuni sau cu rom, gustul ciocolatei ne aducea bucurie pe chip. Eram nerăbdători să îi dăm jos cele două ambalaje ca să o gustăm. Te-ai gândit vreodată de ce ciocolata este învelită şi cu staniol? Este vorba doar de aspect sau fără el ciocolata nu mai are aceeaşi savoare?

Ciocolata şi produsele de ciocolată sunt produse consumate pe tot globul. Dacă ai fost vreodată atentă la modalitatea de împachetare, vei vedea că, de obicei, ciocolata este ambalată în două piese - cutia de hârtie şi folia de staniol. Combinaţiile din folie şi hârtie sunt întâlnite în mai multe stiluri. Poţi găsi folie de aluminiu înfăşurată pe toate bucăţile de ciocolată sau poţi cumpăra o ciocolată învelită total în staniol, asemănătoare unui plic. În ambele situaţii, se pare că există o explicaţie bine întemeiată pentru prezenţa staniolului deasupra delicioaselor dulciuri.

Cum se înveleşte ciocolată în staniol

Dacă ai cumpărat o tabletă de ciocolată, trebuie să ştii că înainte de a ajunge în interiorul cutiei, staniolul pe care îl arunci este întins bine şi laminat cu ceară. În aşa fel, se reduce cantitatea şi costul materialului necesar pentru a produce o ambalare perfectă pe mărimea ciocolatei. Pentru cea de-a doua variantă, în care fiecare bucată de ciocolată este ambalată individual, se folosesc vapori. Această tehnică este utilizată cu mare precizie de specialişti pentru a nu deteriora calitatea produselor.

1 bomboane in staniol jpg jpeg

Care este rolul ambalajului de aluminiu

Dacă ai crezut că este o chestiune de design, află că folia sau plasticul care învelesc ciocolata sunt necesare pentru a opri untul de cacao gras din interiorul ambalajului să se topească pe cutie. Totodată, o altă explicaţie este că protejează aroma. Industria ciocolatei foloseşte această folie închisă ermetic pentru ca produsul să nu îşi piardă din calitate, dar şi pentru că este transportată mai uşor. Datorită maşinilor performante, astăzi se pot ambala în fabrică circa 100/200 tablete pe minut. Pentru a înfăşura mai multe bomboane de ciocolată sunt necesare mai multe maşinării şi operatori ca să schimbe rolele de folie şi de hârtie. Ţi-am stârnit interesul? Iată cum se ambalează ciocolata:

Sursă video: Youtube Sursă foto: Shutterstock Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg