De ce se înveleşte ciocolata în staniol. Este vorba doar de aspect sau are un rol esenţial?

2 ciocolata in staniol jpg jpeg

Ştim cu toţii acele momente din copilărie când primeam o ciocolată şi abia aşteptam să îi desfacem ambalajul, ca să îi simţim aroma. Fie că era cu lapte, cu alune, cu căpşuni sau cu rom, gustul ciocolatei ne aducea bucurie pe chip. Eram nerăbdători să îi dăm jos cele două ambalaje ca să o gustăm. Te-ai gândit vreodată de ce ciocolata este învelită şi cu staniol? Este vorba doar de aspect sau fără el ciocolata nu mai are aceeaşi savoare?

Ciocolata şi produsele de ciocolată sunt produse consumate pe tot globul. Dacă ai fost vreodată atentă la modalitatea de împachetare, vei vedea că, de obicei, ciocolata este ambalată în două piese - cutia de hârtie şi folia de staniol. Combinaţiile din folie şi hârtie sunt întâlnite în mai multe stiluri. Poţi găsi folie de aluminiu înfăşurată pe toate bucăţile de ciocolată sau poţi cumpăra o ciocolată învelită total în staniol, asemănătoare unui plic. În ambele situaţii, se pare că există o explicaţie bine întemeiată pentru prezenţa staniolului deasupra delicioaselor dulciuri.

Cum se înveleşte ciocolată în staniol

Dacă ai cumpărat o tabletă de ciocolată, trebuie să ştii că înainte de a ajunge în interiorul cutiei, staniolul pe care îl arunci este întins bine şi laminat cu ceară. În aşa fel, se reduce cantitatea şi costul materialului necesar pentru a produce o ambalare perfectă pe mărimea ciocolatei. Pentru cea de-a doua variantă, în care fiecare bucată de ciocolată este ambalată individual, se folosesc vapori. Această tehnică este utilizată cu mare precizie de specialişti pentru a nu deteriora calitatea produselor.

1 bomboane in staniol jpg jpeg

Care este rolul ambalajului de aluminiu

Dacă ai crezut că este o chestiune de design, află că folia sau plasticul care învelesc ciocolata sunt necesare pentru a opri untul de cacao gras din interiorul ambalajului să se topească pe cutie. Totodată, o altă explicaţie este că protejează aroma. Industria ciocolatei foloseşte această folie închisă ermetic pentru ca produsul să nu îşi piardă din calitate, dar şi pentru că este transportată mai uşor. Datorită maşinilor performante, astăzi se pot ambala în fabrică circa 100/200 tablete pe minut. Pentru a înfăşura mai multe bomboane de ciocolată sunt necesare mai multe maşinării şi operatori ca să schimbe rolele de folie şi de hârtie. Ţi-am stârnit interesul? Iată cum se ambalează ciocolata:

Sursă video: Youtube Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Cum să alegi perioada ideală pentru organizarea unui eveniment în aer liber jpg
Heather Graham  foto   Shutterstock jpg
Jesy Nelson  foto   Shutterstock jpg
copiii lui Bruce Willis  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2269415875 jpg
Jennifer Lopez  foto   Instagram jpg
Baba Vanga  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt, Ines de Ramon  foto   Shutterstock jpg
Elemente esențiale pentru o nuntă reușită În ce să investești pentru o nuntă reușită jpg
Val Kilmer  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2440230041 jpg
Pierce Brosnan și soția Keely Shaye Smith  foto   Shutterstock jpg
Justin Bieber, Kourtney Kardashian  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2241007105 jpg
Dolph Lundgren cu fiica și soția  foto   Shutterstock jpg
Fran Drescher  foto   Shutterstock jpg
MS 20240619 IUBIRE CU PARFUM DE LAVANDA 8300 JPG
shutterstock 2461433363 jpg
clickpentrufemei ro (20) jpg
shutterstock 2108956871 jpg