FOTO Acesta este cel mai periculos copac din lume. Ce „puteri” are

Știm că pe această planetă există anumite animale care te-ar putea ucide pe loc dacă le vei sta în cale, dar ce ai zice dacă ai afla că într-un colț de lume se află un copac la fel de periculos? Acest arbore se numește Manchineel și este faimos pentru caracteristicile sale toxice. 

Manchineel jpeg

Arborele Manchineel (Hippomane mancinella), originar din Mexic, Florida de Sud, Caraibe și America Centrală, este considerat cel mai periculos copac descoperit vreodată pe planetă, conform Cărții Recordurilor Guinness. Inclusiv Cristofor Columb l-ar fi numit într-o cercetare „micul măr al morții”, din cauza capacităților sale ucigașe, iar indigenii din America de Nord s-ar fi folosit de proprietățile copacului pentru a-și mutila dușmanii.  

Citește și: GALERIE FOTO 5 specii de arbori incredibili. Îți vor reaminti cât de uimitoare este natura 

De ce este atât de periculos?

Copacul este periculos, deoarece seva sa, densă și lăptoasă, este otrăvitoare. În contact cu pielea, aceasta poate provoca erupții cutanate, vezicule, arsuri, probleme severe de respirație, umflături și chiar dermatită acută.  

Vezi și: Află totul despre personalitatea copilului. Pune-l să deseneze un copac și interpretează desenul făcut de micuțul tău 

Fructele sale, de culoare verde și verde-gălbui, ar putea păcăli oamenii să creadă că produsele copacului sunt inofesive, însă ingerarea lor poate provoaca agonie, dureri abdominale, vărsături, sângerări, leziuni ale tractului digestiv și inclusiv moarte. 

 INFO: În limba spaniolă, fructul copacului Manchineel se numește „manzanita de la muerte”, adică „mărul morții”. 

„Am gustat fructul său, iar câteva clipe mai târziu, am experimentat o senzație ciudată, piperată, care a evoluat treptat către o senzație de arsură și lăcrimare. Simptomele s-au agravat în câteva ore și nu am mai putut să înghit nimic, din cauza durerilor chinuitoare”, a scris medicul Nicola Strickland, într-un articol din „British Medical Journal”. 

Este atât de toxic încât nu te poți adăposti sub el când plouă! 

În plus, copacul nu este un loc bun de adăpost în timpul unei furtuni, deoarece seva sa în contact cu picăturile de ploaie, poate să îți ardă pielea. Interesant este că acest arbore emană toxine care pot cauza orbire, iar arderea sau tăierea lemnului nu este recomandată, deoarece fumul și rumegușul acestuia pot arde pielea, ochii și plămânii. 

Din cauza acestor caracteristici periculoase, autoritățile au pictat unele părți ale arborelui Manchineel, în culoarea roșie sau au poziționat semne de avertizare explicite, pentru a înștiința oamenii despre pericolul la contactul cu acest copac. 

 Manchineel se află pe lista plantelor pe cale de dispariție. 

Sursă foto: Shutterstock, Pinterest Recente

Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg