FOTO Vietăți care pot să trăiască în condiții extreme

Este incredibil cum unele specii se pot adapta pentru a supraviețui în condiții extreme ale mediului înconjurător. Lasă-te surprins de aceste vietăți, care par să aibă „puteri supranaturale”! 

image

În timp ce oamenii nu pot supraviețui la temperaturi extreme și în lipsa oxigenului, unele vietăți se pot adapta foarte ușor la aceste condiții neprielnice. De pildă, tardigradele (foto) sunt cele mai rezistente creaturi de pe Pământ. Ele sunt animale microscopice, care trăiesc pe copaci, frunze, mări și vulcani și pot supraviețuiască la temperaturi cuprinse între 150 °C și - 272°C. De asemenea, ele pot să trăiască fără apă timp de 10 ani și sunt rezistente la radiații. 

Citește și: Acestea sunt cele mai frumoase pisici din lume! Felinele care seamănă cu gheparzi

Gândacii de bucătărie au abilități extraordinare 

Inclusiv gândacii de bucătărie ne pot surprinde cu abilitățile lor. Pot rezista la temperaturi extreme și pot supraviețui fără aer până la 45 de minute. Ca să nu mai vorbim că se pot hrăni cu beton! Mai mult, au de 15 ori mai multe șanse să supraviețuiască unei explozii nucleare față de oameni, scrie „Stars Insider”. 

image

Vietatea care învinge moartea 

Meduza nemuritoare sau Turritopsis dohrnii a uimit oamenii de știință cu abilitatea ei! Se spune despre ea că poate să trăiască veșnic, chiar dacă este rănită sau duce lipsă de hrană. În cazul ei, trecerea timpului nu declanșează procesul de îmbătrânire și nu duce la moarte. 

image

Cămila 

Animalul simbol al Emiratelor Arabe Unite, cămila, poate parcurge 16 kilometri fără să bea apă și, în timp ce oamenii se feresc de condiții de viață extreme, ea poate rezista la temperaturi de 120°C. 

Vezi și: Animale și păsări pentru care vulcanii înseamnă acasă. S-au adaptat pentru a trăi în regiuni neprielnice

image

Viermele diavolului supraviețuiește în condiții de neimaginat 

Această specie a fost descoperită într-o mină de aur din Africa de Sud în anul 2011, iar impresionant este că s-a constatat că viermii diavolului aveau „vârste” cuprinse între 3.000 și 12.000 de ani. O astfel ce vietate, de o jumătate de milimetru, a rezistat în absența oxigenului și la temperaturi de peste 40°C. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg