Misterele Universului rămase nerezolvate

1 80049 original jpg jpeg

Universul, locul cel mai explorat de oamenii de ştiinţă încă din cele mai vechi timpuri, este şi astăzi un subiect care atrage un număr mare de admiratori. Universul ascunde multe secrete, unele au fost descifrate, alte au rămas un mister. Dar cercetătorii continuă să exploreze, iar unele dintre întrebările care au rămas fără răspuns sunt:

Cât de vechi este universul?

Indiferent despre ce este vorba, avem tendinţa de a şti care este vârsta. Aceasta este prima întrebare pe care şi-au pus-o oamenii de ştiinţă de-a lungul timpului. Ei se folosesc de două modalităţi.

1.    Încep să analizeze cele mai vechi obiecte care există, adică stelele în cazul nostru. măsurarea unei stele şi a strălucirii ei ajută cercetătorii să determine care este vârsta. Se pare că cea mai în vârstă stea identificată are în jur de 11-18 miliarde de ani.2.    A doua modalitate constă în măsurarea vitezei cu care universul se mişcă, analizând densitatea materiei şi compoziţia ei. Elementele texturii sunt analizate cu ajutorul tehnologiei din cadrul NASA, iar o echipă de cercetători a estimat că universul are o vechime de aproximativ 13,7 miliarde de ani, ceea ce se încadrează în intervalul dat de cele mai vechi stele.

Sunt galaxiile capabile să creeze atât de multe stele noi?

În mod aparent, galaxiile par să consume mai multă materie pentru a forma noi stele decât ar conţine. De exemplu, Calea Lactee converteşte în jurul soarelui gaze şi praf în stele noi în fiecare an. Dar nu există suficient gaz şi praf care să plutească în jurul galaxiei, pentru a menţine acest lucru posibil o perioadă mai lungă. Totuşi, ea continuă să producă din ce în ce mai multe stele. Care este explicaţia? Astronomii au observat de curând că gazul eliberat de galaxii în timpul exploziilor sunt atrase din nou în centru. Dacă galaxiile sunt capabile să recicleze propriul gaz, atunci aceasta este explicaţia pentru posibilitatea formării de noi stele.

Ce este energia neagră?

Albert Einstein a fost primul care a ajuns la concluzia că în goliciunea spaţiului nu este nimic. Cu ajutorul legilor fizicii, Albert Einstein a descoperit că este posibil ca marele spaţiu să fie creat din nimic. Şi aşa cum ştim deja, Universul este extensibil. Aşadar, de unde apare noul spaţiu? Oamenii de ştiinţă numesc energie necunoscută energie neagră. Toate substanţele universale sunt numite materie neagră, ceea ce înseamnă că ele nu sunt absorbite de lumină, dar gravitaţia le atrage în centrul galaxiei şi le transformă în stele. Se estimează că universul este 68% energie neagră şi 27 % materie neagră. Niciunul dintre aceste elemente nu pot fi văzute sau analizate de oameni. Ceea ce poate fi identificat este acel 5% care este în afară, adică planetele şi alte corpuri cereşti vizibile.

Există viaţă numai pe Pământ?

Comparativ cu vârsta universului, 13 miliarde, Pământul este mult mai tânăr – el este estimat undeva la 4,5 miliarde ani. În majoritatea acestui timp, viaţa a existat pe această planetă într-un fel sau altul. Dar de unde vine viaţa? Acesta este un subiect la care oamenii de ştiinţă încă lucrează, aşadar este o întrebare care a rămas fără răspuns.

Viaţa poate exista fără apă?

În căutarea unei vieţi extraterestre, omenii de ştiinţă încep să caute planete apoase asemănătoare cu Pământul, presupunând că viaţa nu poate exista într-un alt climat. Dar, dacă această presupunere este greşită? Planeta Saturn a atras atenţia cercetătorilor din acest motiv. Temperatura este în jur de minus 290 de grade Fahrenheit (minus 179 grade Celsius), unde orice fir de apă ar fi îngheţat (solid).

Dar Luna are un ciclu lichid similar cu cel al Pământului, doar că ciclul se bazează pe metan şi etan în loc de apă. Râurile şi lacurile de metan-etan se evaporă pentru a forma nori, hidrocarburi ploaie, care se colectează din nou în râuri şi lacuri. Este singura lume cunoscută în sistemul nostru solar, altul decât Pământul cu un ciclu lichid ca acesta. Acum oamenii de ştiinţă investighează dacă acest sistem ar susţine sau nu viaţa. Dacă răspunsul este da, înseamnă că viaţa se poate dezvolta în condiţii complet diferite de cele de pe Pământ. De asemenea, înseamnă că posibilităţile pentru viaţa extraterestră sunt chiar mai diverse decât am crezut anterior.    

Există mai multe universuri?

Teoreticienii fizicieni speculează că universul nostru nu poate fi singurul. De fapt, poate fi doar unul dintr-un număr infinit de universuri care există unul lângă cealaltă. Fiecare univers ar putea avea proprietăţi fizice foarte diferite sau legi complet diferite ale fizicii. Se presupune chiar că ar putea exista variante infinite de a trăi în alte universuri. Posibilităţile sunt, la urma urmei, infinite.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg