Mugurii care te vindecă

Primăvara, natura îţi oferă o mulţime de terapii vindecătoare. Cea mai interesantă dintre ele este gemoterapia, care se bazează pe virtuţile curative ale mugurilor, mlădiţelor şi ale rădăcinilor tinere.
Printre nenumăratele terapii alternative care ţi se oferă în acest moment,gemoterapia îţi propune un tratament blând şi fără efecte secundare,dar care-ţi garantează rezultate remarcabile,bazate pe marea concentraţie de vitamine şi de minerale care se regăsesc în muguri şi în mlădiţe. Mai mult decât atât,acest ţesut embrionar numit mugure îţi oferă posibilitatea de a trata un spectru larg de afecţiuni.Cum îţi prepari leacuri din muguri
Ca extract:Culegi mugurii de plantă,îi pui într-o sticlă închisă la culoare şi adaugi alcool
de 900 cât să-i acopere. Laşi maceratul într-un loc întunecos pentru 5 zile,apoi îl strecori şi presezi bine mugurii. Pui extractul obţinut în aceleaşi sticle închise la culoare şi le păstrezi într-un loc răcoros.
Culegi mlădiţele tinere şi mugurii înainte să se desfacă şi le laşi să se usuce într-un loc cald şi uscat. Le pui apoi în pungi de hârtie şi le ţii la întuneric.
Pentru a obţine rezultatele cele mai bune,tratamentul cu extracte din muguri de plante trebuie urmat cu stricteţe,respectând recomandările medicului. Pentru afecţiunile obişnuite este suficient să urmezi un tratament de 45 de zile. Pentru afecţiunile cronice însă,
fitoterapeuţii îţi recomandă o cură de cel puţin 90 de zile,pe care este bine să o repeţi la intervale de trei luni.
Mugurii de nuc...
...au grijă de inima ta. Îţi sunt recomandaţi dacă suferi de boli cardiovasculare sau de insuficienţă pancreatică. Şi asta deoarece scad nivelul colesterolului „rău” şi normalizează nivelul glicemiei. Culegi mugurii de nuc înainte să se desfacă,la sfârşitul lui mai sau la începutul lui iunie.
Mugurii de plop negru...
...sunt un excelent tonic psihic. De asemenea,ei te ajută dacă ai reumatism,infecţie urinară sau astenie de primăvară. Aceşti muguri au efect antiinflamator,diuretic şi antiseptic. În plus,cura cu muguri te remontează psihic dacă suferi de astenie sau de depresie. Important este să-i culegi după ce se deschid,până la sfârşitul lui aprilie.
Mugurii de pin...
...îţi eliberează căile respiratorii. Extractul şi siropul din muguri de pin vindecă infecţiile respiratorii,dar sunt un remediu excelent şi în caz de insuficienţă renală şi de reumatism articular. Ai grijă să-i culegi în luna mai.
Mugurii de dud negru...
...normalizează nivelul insulinei,de aceea îţi sunt indicaţi dacă suferi de diabet insulinodependent. Extractul sau mugurii ca atare,folosiţi în infuzii,îţi scad nivelul colesterolului „rău” şi stimulează activitatea inimii. Ai grijă să culegi mugurii de dud la începutul lunii mai.
Lăstarii de măceşe...
...calmează durerile în reumatism,osteoporoză şi în atrită. Extractul şi infuzia din mlădiţe tinere de măceşe au efect antiinflamator şi analgezic,fiind bune şi în tratarea alergiilor respiratorii şi a migrenelor. Culegi mlădiţele tinere de măceş până la sfârşitul lui iunie.
...redau elasticitatea arterelor. Substanţele active din liliac au efect vasodilatator,mai ales când este vorba despre angină pectorală sau alte afecţiuni ale arterelor. Culegi mugurii în luna aprilie,înainte să se deschidă.
Mlădiţele de tuia...
...au efect coagulant,dacă suferi de o afecţiune a sângelui. De asemenea,ele sunt un bun remediu dacă ai pietre la rinichi,insuficienţă ovariană sau infecţii respiratorii. E bine să culegi lăstarii tineri de tuia când au 2-3 cm,până la începutul lunii iunie.