O femeie de 115 ani deține secretul longevității: fasolea

Fiecare își dorește să descopere secretul longevității, iar o femeie din Brazilia, în vârstă de 115 ani, se pare că l-a găsit. Ea crede că fasolea a ajutat-o să rămână în formă mai mult de un secol. 

image

Numele ei este Helena Pereira dos Santos și recent și-a sărbătorit ziua de naștere, unde a petrecut alături de familia ei.

Născută în anul 1908, cu șase ani înainte de începerea Primului Război Mondial, femeia se bucură de o familie numeroasă, din care fac parte cei 10 nepoți și 15 strănepoți. Din păcate, o parte din cei 6 copii ai săi a murit, la fel și soțul ei, care a trăit până la vârsta de 103 ani. 

Citește și: Obiceiurile pe care le au oamenii longevivi. Consumul de ciocolată, printre ele 

image

Este o persoană activă

În ciuda vâstei înaintate, Helena Pereira dos Santos are o viață foarte activă. Ea face exerciții fizice regulate, merge la cumpărături alături de una dintre nepoate și îi place să facă plimbări. De asemenea, în fiecare an participă la pelerinajul din Aparecida, unde se află cea mai mare catedrală din lume și, pentru că în timpul vieții a fost croitoreasă, acum încă mai repară haine și face păpuși din cârpe.

Potrivit „Daily Mail”, Helena Pereira dos Santos a aflat din tinerețe că va urma să aibă o viață lungă, când un prezicător i-a spus că va trăi mai mult de 100 de ani. Totuși, care este secretul longevității ei?

Cum reușește să fie în formă  

Helena Pereira dos Santos consideră că dieta bogată în fasole a ajutat-o foarte mult. La fel și odihna, exericițile fizice și micile bucurii ale vieții. În anul 2020, ea dezvăluia că singurul medicament pe care l-a luat în timpul vieții a fost cel pentru hipertensiune arterială. 

Citește și: Indicatori care îți arată cât timp o să trăiești. Totul este demonstrat științific

În prezent, cea mai longevivă persoană din lume este Maria Branyas Morera, din Spania, care a împlinit 116 ani pe data de 4 martie 2023. Femeia a spus că ingredientele rețetei sale pentru longevitate sunt: ordinea, liniștea, relația bună cu familia și cu prietenii, conexiunea cu natura, stabilitatea emoțională, lipsa grijilor, regretelor și oamenilor toxici din viață. 

Sursă foto: Daily Mail, Shutterstock 



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg