Indicatori care îți arată cât timp o să trăiești. Totul este demonstrat științific!

Pentru că longevitatea reprezintă un subiect care stârnește interesul publicului larg, îți prezentăm indicatorii care pot să prezică cât de mult o să trăiești. Descoperă totul în rândurile de mai jos! 

image

Obiceiurile sănătoase, precum: consumul de alimente bogate în nutrienți, meditația și respectarea unui program de odihnă te pot ajuta să ai o viață lungă și fericită. Cu toții ne dorim să fim longevivi, iar, în mod cert, o rutină sănătoasă ne crește durata de viață. Dar dacă ești curios cât timp o să trăiești, știința spune că există câțiva indicatori care te-ar putea ghida în acest sens. 

Citește și: Vârsta primei menstruații îți poate dezvălui cât vei trăi 

Cât de multă mișcare faci

Cât de mult mergi în fiecare zi pe jos poate să îți spună cât timp o să trăiești. Un studiu publicat în „JAMA International Medicine‟ a arătat că femeile care au făcut, în medie, 4.400 de pași în fiecare zi și-au scăzut substanțial rata mortalității cu 3 ani, comparativ cu femeile care au făcut doar 2000 de pași pe zi. Așadar, cu cât faci mai multă mișcare pe zi cu atât rata mortalității scade!

De asemenea, un alt studiu a arătat că și viteza cu care mergi poate fi un indicator al longevității. Potrivit cercetării, adulții în vârstă, care merg lent, sunt mai predispuși la deces. 

Test de echilibru

Un test de echilibru, care durează doar 10 secunde, ar putea prezice longevitatea. Un studiu publicat în „British Journal of Sports Medicine‟ a arătat că persoanele de vârstă mijlocie sau mai în vârstă, care nu pot să stea într-un picior timp de 10 secunde, pot avea de două ori mai multe șanse de deces în decurs de 10 ani, comparativ cu cele care reușesc să treacă testul. 

Vezi și: Ceaiurile longevității. Ce băuturi să consumi ca să trăiești mai mult 

Longevitatea se citește în ochi? 

Un studiu spune că ochii dețin cheia vârstei biologice. Mai exact, retina poate fi capabilă să determine vârsta biologică adevărată a corpului uman, deoarece aceasta este un indicator de încredere al sănătății creierului și sistemului circulator.

Știința a arătat că un decalaj „al vârstei retiniene‟ poate crește cazurile de mortalitate cu 2-3% din cauze unor probleme specifice. 

Conform publicației „Healthline‟, aspectul ochilor poate fi un indicator pentru diferite afecțiuni, precum: glaucom, boala Wilson, diabet și inclusiv hipertensiune arterială. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg