Obiceiurile pe care le au oamenii longevivi. Consumul de ciocolată, printre ele

Dacă îți dorești să fii longeviv, există cinci lucruri esențiale care, conform specialiștilor în sănătate, îți prelungesc durata de viață. Ești pregătit să le descoperi? 

image

Vrei să adaugi câțiva ani în plus vieții tale? Cu siguranță acest lucru este posibil, însă nu cu o pilulă magică sau cu o poțiune specială. Norocul va fi de partea ta doar dacă vei urma câteva obiceiuri sănătoase, care îți vor prelungi durata de viață. Există mai multe trucuri la care poți apela, iar pe unele dintre ele ți le dezvăluim în acest articol. 

Citește și: Dieta care îți prelungește viața. Este perfectă mai ales după 65 de ani 

Care este rețeta longevității 

În primul rând, este important să faci mișcare. Potrivit medicului Michael Roizen, 10.000 de pași făcuți zilnic te vor ajuta să îți prelungești durata de viață. De asemenea, studiile arată că mișcarea activează anumite gene care mențin tinerețea corpului și creierului. În plus, este absolut esențial să ții cont și de alimentația pe care o ai. Este bine să urmezi diete sănătoase și echilibrate pentru a scăpa de kilogramele în plus și pentru a fi în formă și sănătos. Cercetătorii spun că o porție de ciocolată neagră, (12 grame) în fiecare săptămână poate promova longevitatea. Conform „John Hopkins Medicine‟, ciocolata neagră susține sănătatea inimii, echilibrează sistemul imunitar, combate diabetul și îmbunătățește funcția cerebrală.

Vezi și: Ce beneficii pentru sănătate are ciocolata neagră. Ce conține și în ce cantitate o putem consuma

Pentru un plus de sănătate, poți să combini ciocolata neagră cu câteva nuci!  Cercetătorii de la Harvard au descoperit că nucile, (cinci porții pe săptămână) sunt asociate cu un risc scăzut de deces și cu o speranță de viață mai mare cu 1,3 ani. 

Cheia succesului: un animal de companie

Interesant este că dacă deții un câine sau o pisică deja te poți considera un om norocos. De ce spunem asta? Pentru că un studiu recent a scos la iveală faptul că proprietarii de astfel de animale sunt mai fericiți, trăiesc mai mult și au un stil de viață mai organizat, decât cei care nu dețin un câine sau o pisică. 

Sursă foto: Shutterstock