Cele opt reguli care te ajută să fii sănătos și să întinerești cu șase ani

Câteva schimbări pe care le poți face în stilul tău de viață ar putea să încetinească îmbătrânirea biologică cu șase ani. De aceea, dacă îți dorești să fii longeviv, îți spunem ce reguli trebuie să respecți! 

image

Îmbunătățirea sănătăți inimii este ceea ce ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, care reduce la rândul său riscul de boli cardiovasculare și alte probleme medicale, spun datele unui studiu realizat de către experții de la Asociația Americană a Inimii. Cheia este să respectăm opt reguli esențiale, care ne ajută să avem o inimă sănătoasă.

Citește și: Indicatori care îți arată cât timp o să trăiești. Totul este demonstrat științific 

„Aceste date nu sunt surprinzătoare, deoarece persoanele care se concentrează pe menținerea sănătății reușesc să își atingă scopul‟ a spus Dr. Bradley Serwer, unul dintre autorii studiului pentru „Fox News Digital‟. 

Orice schimbare este benefică 

Chiar și îmbunătățirile treptate ale stilului de viață pot fi benefice. Orice progres este semnificativ din punct de vedere clinic și promovează longevitatea, precizează specialiștii. Așadar, iată trebuie să faci concret pentru a te bucura de o viață lungă și sănătoasă! 

Cele opt reguli de urmat pentru o viață sănătoasă 

Regulile pentru a beneficia de o sănătate optimă a inimii sunt următoarele:

  1. Respectă un program sănătos de somn;
  2. Nu fuma;
  3. Fă sport regulat;
  4. Aderă la o alimentație sănătoasă;
  5. Menține o greutate corporală sănătoasă;
  6. Menține un nivel sănătos de glucoză în sânge;
  7. Menține un nivel sănătos al colesterolului;
  8. Menține valorile normale ale tensiunii ateriale. 

În cadrul studiului, Asociația Americană a Inimii a urmărit vârsta fenotipică, care ia în considerare vârsta cronologică a unei persoane, plus markerii de sânge, care măsoară metabolismul, inflamația și starea organelor. „Vârsta fenotipică este un instrument practic, care evaluează procesul de îmbătrânire al corpului nostru și este un predictor puternic al riscului de boală și deces‟, a declarat specialistul. 

Vezi și: Dieta care îți prelungește viața. Este perfectă mai ales după 65 de ani 

Cercetătorii au calculat diferența dintre vârsta reală și cea biologică a peste 6.500 de adulți, care au participal la Sondajul Național de Sănătate și Nutriție între anii 2015 și 2018.

Fondată în anul 1924 în Dallas, Asociația Americană a Inimii este una dintre cele mai importante organizații din lume dedicată luptei împotriva bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale. 

Sursă foto: Shutterstock