Obiceiuri din copilărie care îți influențează negativ viața de adult

Îți place sau nu să crezi, obiceiurile din copilărie îți influențează foarte mult viața pe care o ai acum. Mai știi când nu aveai voie să dormi cu lumina aprinsă sau să mesteci capacul de la pix? Iată de ce aveai interzis! 

image

Poate că nu îți plăcea când ți se interziceau anumite lucruri în copilărie, însă cercetătorii au descoperit că părinții, bunicii sau profesorii tăi aveau dreptate! 

Unele obiceiuri din primii ani de viață, aparent inofesive, ajung să aibă ulterior repercusiuni cruciale! De exemplu, dacă în copilărie obișnuiai să dormi cu lumina aprinsă din cauză că îți era frică de întuneric, sunt șanse mari să continui să o faci la maturitate, iar, potrivit unui studiu din anul 2018, dormitul cu lumina aprinsă favorizează apariția depresiei. 

Citește și: Suferi de sindromul „fetei bune”? Verifică dacă ți se potrivesc aceste trăsături! 

Mestecarea obiectelor 

Poate că mestecarea capacului de la pixul pe care îl foloseai la școală reprezenta o formă prin care credeai că scapi de stres, însă acest obicei are urmări asupra vieții tale de acum, deoarece a favorizat deteriorarea dentară. Inclusiv mestecarea jucăriilor a fost un obicei nociv, deoarece unele jucării pot conține plumb, ceea ce este dăunător pentru sănătate! 

Folosirea suzetei pentru o perioadă lungă de timp 

Un copil care este dependent de suzetă chiar poate să aibă probleme. Potrivit studiilor, folosirea suzetei pentru o perioadă lungă de timp favorizează apariția problemelor dentare și dificultăților în ceea ce privește dezvoltarea vorbirii. 

Purtarea unui rucsac greu 

Dacă obișnuiai să transporți în fiecare zi la școală caiete și manuale de care nu aveai nevoie, cu siguranță îți amintești cât era de greu rucsacul tău! Ei bine, acesta ar putea fi motivul pentru care astăzi te confrunți cu dureri de spate. Conform unui studiu din anul 2004, adulții care suferă de dureri cronice de spate au transportat când erau mici rucsacuri grele. 

Privitul excesiv la televizor 

Copiii care s-au uitat prea mult la televizor ar putea avea probleme de atenție în adolescență, spune un studiu, publicat în „Cerebral Cortex”. De asemenea, folosirea excesivă a rețelelor de socializare ar putea avea un efect dăunător asupra sănătății mintale, ducând la o stimă de sine scăzută. 

Citește și: Creștem cea mai deprimată generație de copii? Concluziile unei experte

Nu-ți plăcea să te joci de-a gătitul? 

Dacă în copilărie nu îți plăcea să înveți să gătești sau să te joci cu ingredientele din bucătărie, s-ar putea ca acesta să fie motivul pentru care acum preferi alimentele de tip fast-food. Cercetările arată că persoanele care au fost dezinteresate de gătit în copilărie, tind să mănânce alimente nesănătoase la maturitate. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg
Dannii Minogue Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas foto  Shutterstock jpg
Rumer Willis foto  Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi foto  Shutterstock jpg
Celebritati jpg
Whitney Houston foto  Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei jpg
Olivia Munn și John Mulaney foto  Shutterstock jpg
Madonna jpg
să vorbim de vorbă  Oana & Ion jpg
Cindy Crawford Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk foto  Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei foto  Shutterstock jpg
Britney Spears foto  Shutterstock jpg