Obiceiuri din copilărie care îți influențează negativ viața de adult

Îți place sau nu să crezi, obiceiurile din copilărie îți influențează foarte mult viața pe care o ai acum. Mai știi când nu aveai voie să dormi cu lumina aprinsă sau să mesteci capacul de la pix? Iată de ce aveai interzis! 

image

Poate că nu îți plăcea când ți se interziceau anumite lucruri în copilărie, însă cercetătorii au descoperit că părinții, bunicii sau profesorii tăi aveau dreptate! 

Unele obiceiuri din primii ani de viață, aparent inofesive, ajung să aibă ulterior repercusiuni cruciale! De exemplu, dacă în copilărie obișnuiai să dormi cu lumina aprinsă din cauză că îți era frică de întuneric, sunt șanse mari să continui să o faci la maturitate, iar, potrivit unui studiu din anul 2018, dormitul cu lumina aprinsă favorizează apariția depresiei. 

Citește și: Suferi de sindromul „fetei bune”? Verifică dacă ți se potrivesc aceste trăsături! 

Mestecarea obiectelor 

Poate că mestecarea capacului de la pixul pe care îl foloseai la școală reprezenta o formă prin care credeai că scapi de stres, însă acest obicei are urmări asupra vieții tale de acum, deoarece a favorizat deteriorarea dentară. Inclusiv mestecarea jucăriilor a fost un obicei nociv, deoarece unele jucării pot conține plumb, ceea ce este dăunător pentru sănătate! 

Folosirea suzetei pentru o perioadă lungă de timp 

Un copil care este dependent de suzetă chiar poate să aibă probleme. Potrivit studiilor, folosirea suzetei pentru o perioadă lungă de timp favorizează apariția problemelor dentare și dificultăților în ceea ce privește dezvoltarea vorbirii. 

Purtarea unui rucsac greu 

Dacă obișnuiai să transporți în fiecare zi la școală caiete și manuale de care nu aveai nevoie, cu siguranță îți amintești cât era de greu rucsacul tău! Ei bine, acesta ar putea fi motivul pentru care astăzi te confrunți cu dureri de spate. Conform unui studiu din anul 2004, adulții care suferă de dureri cronice de spate au transportat când erau mici rucsacuri grele. 

Privitul excesiv la televizor 

Copiii care s-au uitat prea mult la televizor ar putea avea probleme de atenție în adolescență, spune un studiu, publicat în „Cerebral Cortex”. De asemenea, folosirea excesivă a rețelelor de socializare ar putea avea un efect dăunător asupra sănătății mintale, ducând la o stimă de sine scăzută. 

Citește și: Creștem cea mai deprimată generație de copii? Concluziile unei experte

Nu-ți plăcea să te joci de-a gătitul? 

Dacă în copilărie nu îți plăcea să înveți să gătești sau să te joci cu ingredientele din bucătărie, s-ar putea ca acesta să fie motivul pentru care acum preferi alimentele de tip fast-food. Cercetările arată că persoanele care au fost dezinteresate de gătit în copilărie, tind să mănânce alimente nesănătoase la maturitate. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg