Minciunele rapide, ca la bunica acasă, din patru ingrediente

Sunt multe versiuni ale acestor minciunele prăjite. Bunicile le tăiau în fâșii înguste, le legau în noduri și le prăjeau în ulei bine încins. Ieşeau crocante și erau acoperite cu un strat generos de zahăr pudră. Îţi oferim una dintre reţete, pentru a te transporta în timp, în copilărie.

image

Minciunelele reprezintă un produs de patiserie dulce, tradițional, crocant. Se fac din aluat, care este modelat în panglici subțiri răsucite, prăjite și presărate cu zahăr pudră. Prezente în mod tradițional în mai multe bucătării europene, minciunelele sunt cunoscute sub multe alte nume.

Nu doar în partea noastră de lume se prepară aşa-numitele minciunele. În China se numesc Dansan, în SUA, Angel Wings, în Franţa, les Bugnes, iar în Italia Chiacchiere di Carnevale. Reţeta pe care ţi-o propunem are doar patru ingrediente de bază pe care trebuie doar să le combini rapid.

Ingrediente pentru patru porţii

3 gălbenuşuri

3 linguriţe de lapte

250 g făină

1 vârf de cuţit sare, opţional

ulei, pentru prăjit

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci o prăjitură Albă ca zăpada ca în copilărie

Cum să faci minciunele

Prepari un aluat potrivit de tare din gălbenuşuri, lapte şi făină. Dacă rezultă o compoziţie prea moale, se va mai completa cu făină până devine mai tare.

Din aluatul obţinut, întinzi o foaie subţire pe care o tai fâşii cu cuţitul. Pe fiecare fâşie faci o crestătură, pe lung, la mijloc.

Vezi şi: Poale-n brâu cu gem, desertul copilăriei

Dacă doreşti, poţi să treci prin fiecare crestătură un capăt al fâşiei pentru a forma un nod.

Prăjeşti minciunelele în ulei bine încins. La final, le presari cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock