Dieta mămicilor. Cum slăbești dacă te culci odată cu copilul

La finalul zilei, când își pui odorul în pat și îți închei activitățile de peste zi, își dorești un moment doar pentru tine. Poți urca în pat ca să te culci! Face minuni pentru siluetă!

image

Mai multe mămici au încercat „dieta-somn” și susțin că este tot ce-și doresc de la viață – sunt mai odihnite a doua zi, pentru că au dormit destule ore, și nici n-au mai dat iama în frigider ca să guste din bunătățile de acolo în timp ce urmăresc un serial la TV.

Să fie chiar atât de simplu să slăbești?! Fără pastile, fără să te chinui la sala de sport? În plus, această dietă inedită, practicată de tot mai multe mămici în ultima perioadă, este cât se poate de benefică organismului care are atât de multă nevoie de odihnă atunci când ai un copil mic, care te solicită tot restul zilei.

Conform unui studiu realizat de americani, cu cât mănâncă femeile mai mult după ora 18, cu atât au o inimă mai slăbită, mai solicitată, mai problematică. Dacă mâncăm seara, ne trezim a doua zi cu o foame moderată, însă corpul este într-o oarecare suferință, având de digerat peste noapte tot ce-a asimilat seara târziu. Acesta este motivul pentru care consumăm energia extrasă din mâncare mai repede decât ar fi cazul.

Cu alte cuvinte, trebuie să te pui la masă în jur de ora 17, apoi, pe la 18, mai faci ceva prin casă, dar activitatea trebuie să fie neapărat liniștitoare – citești o carte, faci o baie înspumată, pentru ca la 19.30 să fii deja pregătită de culcare și la 20 să dormi deja buștean. Asemenea program e destinat celor mici, însă, mai nou, și mămicile îl preferă.

Ceea ce se întâmplă e că atunci când dormi, nu ai cum să mănânci, așadar sari peste cină, vrând-nevrând. Evident că pot exista inconveniente – de pildă, să mai ai lucruri de făcut și seara (cum ar fi pregătirea pentru a doua zi a familiei sau a lucrurilor de la serviciu). Mai mult, reduci simțitor timpul petrecut cu partenerul de viață, care termină și el serviciul după-amiaza și e disponibil pentru petrecut timpul împreună cu tine abia seara.

Nici cu socializarea nu vei sta prea bine, dacă ții „dieta mămicilor”, pentru că ieșirile cu prietenii sunt la ore mai târzii din zi, când copiii dorm acasă și nu mai ai nicio grijă pe lume decât să te hotărăști ce cocktail să-și comanzi.

Rămâne la latitudinea fiecareia să decidă cât de benefică e o astfel de dietă pentru ea. Cu siguranță are avantaje, dar și dezavantaje.

foto - Shutterstock



Recente

polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg