Dieta mămicilor. Cum slăbești dacă te culci odată cu copilul

La finalul zilei, când își pui odorul în pat și îți închei activitățile de peste zi, își dorești un moment doar pentru tine. Poți urca în pat ca să te culci! Face minuni pentru siluetă!

image

Mai multe mămici au încercat „dieta-somn” și susțin că este tot ce-și doresc de la viață – sunt mai odihnite a doua zi, pentru că au dormit destule ore, și nici n-au mai dat iama în frigider ca să guste din bunătățile de acolo în timp ce urmăresc un serial la TV.

Să fie chiar atât de simplu să slăbești?! Fără pastile, fără să te chinui la sala de sport? În plus, această dietă inedită, practicată de tot mai multe mămici în ultima perioadă, este cât se poate de benefică organismului care are atât de multă nevoie de odihnă atunci când ai un copil mic, care te solicită tot restul zilei.

Conform unui studiu realizat de americani, cu cât mănâncă femeile mai mult după ora 18, cu atât au o inimă mai slăbită, mai solicitată, mai problematică. Dacă mâncăm seara, ne trezim a doua zi cu o foame moderată, însă corpul este într-o oarecare suferință, având de digerat peste noapte tot ce-a asimilat seara târziu. Acesta este motivul pentru care consumăm energia extrasă din mâncare mai repede decât ar fi cazul.

Cu alte cuvinte, trebuie să te pui la masă în jur de ora 17, apoi, pe la 18, mai faci ceva prin casă, dar activitatea trebuie să fie neapărat liniștitoare – citești o carte, faci o baie înspumată, pentru ca la 19.30 să fii deja pregătită de culcare și la 20 să dormi deja buștean. Asemenea program e destinat celor mici, însă, mai nou, și mămicile îl preferă.

Ceea ce se întâmplă e că atunci când dormi, nu ai cum să mănânci, așadar sari peste cină, vrând-nevrând. Evident că pot exista inconveniente – de pildă, să mai ai lucruri de făcut și seara (cum ar fi pregătirea pentru a doua zi a familiei sau a lucrurilor de la serviciu). Mai mult, reduci simțitor timpul petrecut cu partenerul de viață, care termină și el serviciul după-amiaza și e disponibil pentru petrecut timpul împreună cu tine abia seara.

Nici cu socializarea nu vei sta prea bine, dacă ții „dieta mămicilor”, pentru că ieșirile cu prietenii sunt la ore mai târzii din zi, când copiii dorm acasă și nu mai ai nicio grijă pe lume decât să te hotărăști ce cocktail să-și comanzi.

Rămâne la latitudinea fiecareia să decidă cât de benefică e o astfel de dietă pentru ea. Cu siguranță are avantaje, dar și dezavantaje.

foto - Shutterstock