Părul lui Kurt Cobain, vândut pentru 14.000 de dolari. Ce sume fantastice s-au plătit pentru şuviţele, dinţii sau sângele celebrităţilor

3 profimedia 0098159666 jpg jpeg

Fanii devotaţi celebrităţilor sunt gata să dea sume mari de bani pentru obiectele care au aparţinut odinioară idolilor lor. În mod clar, admiraţia lor nu are limite, nici măcar unele de buget.

Obiectele care au aparţinut unor vedete sunt adesea vândute la licitaţii pentru a genera bani care sunt folosiţi adesea în scopuri caritabile. Colecţionarii depăşesc aşteptările şi estimările, fiind gata să deţină ceva atins cândva de starurile lor preferate. Cel mai adesea, există o piesă vestimentară sau un accesoriu nostalgic care este oferit la licitaţie, dar, din când în când, ceva cu adevărat unic ajunge la titlu, iar acesta este cu siguranţă unul dintre acele timpuri.

Defunctul vocalist al trupei Nirvana, Kurt Cobain a fost onorat într-un mod unic. Artistul care şi-a luat viaţa în anul 1994 a revenit pe primele pagini ale publicaţiilor după ce un obiect personal unic al său s-a vândut la licitaţie. Nu este vorba despre chitara lui sau vreun articol de îmbrăcăminte, ci mai degrabă un obiect foarte personal, de mare valoare. Un fragment din părul său a fost licitat pentru o sumă uriaşă de bani. Au fost necesare doar 6 şuviţe de păr pentru ca un fan să plătească 14.445 de dolari.

Şuviţele s-au vândut alături de fotografii ale lui Cobain alături de frizeriţă şi foarfecele ei

În 1989, Kurt Cobain se afla într-un turneu numit Bleach Tour şi a făcut o oprire pentru a se tunde la o prietenă şi fană a sa, Tessa Osbourne. Ea a făcut fotografii pe care le-au împărtăşit, împreună cu dovada că i-a tuns părul şi a protejat şuviţele lui ani de-a rândul, în Birmingham, Anglia. Mai târziu, le-a dat artistei Nicole DePolo după moartea cântăreţului.

În acest an, Iconic Auctions au vândut firele de păr ca parte a unei colecţii cu amintiri aparţinând trupei Nirvana şi lui Cobain, precum şi The Beatles, Bod Dylan şi Led Zeppelin. Artefactul unic era însoţit de fotografii cu Kurt care pozează cu femeia care l-a tuns şi foarfecele ei. Cobain a devenit cunoscut pentru pletele sale blonde, făcând din acesta un obiect şi mai preţuit.

Citeşte şi: Din culisele memorabilului recital „Unplugged‟ al Nirvana. Credeau că va fi un dezastru pe fondul destrămării trupei

Şuviţele de păr au fost păstrate cu atenţie, iar cea mai lungă şuviţă dintre cele 6 are aproximativ circa 6 cm lungime. Nu este singurul obiect de colecţie inedit vândut vreodată! Dinţii şi chiar sângele unor artişti şi persoane publice au fost scoase la licitaţie şi au scos sume incredibile din conturile colecţionarilor!

Părul artistului Willie Nelson s-a vândut cu 37.000 de dolari

Dacă ai nevoie de mai multe dovezi cu privire la pasiunea colecţionarilor pentru părul vedetelor, află că părul împletit al cântăreţului de muzică country şi actorului american Willie Nelson s-a vândut cu 37.000 de dolari unui ofertant anonim. Nelson şi-a prins părul în 2 cozi împletite pe care le-a tăiat şi le-a dat prietenului său Waylon Jennings, în 1983.

Cadoul a fost făcut la o petrecere organizată de Johnny Cash în cinstea lui Jennings. Vânzarea a făcut parte dintr-o licitaţie din 2014 a mii de bunuri care au aparţinut lui Jennings, donate de văduva sa Muzeului de instrumente muzicale din localitatea sa natală Phoenix, Arizona.

Cât s-a licitat pentru molarul lui John Lennon?

Iată o dovadă că fanii adevăraţi sunt dispuşi să plătească sume fabuloase pentru aproape orice a aparţinut odinioară idolilor lor! Când John Lennon şi-a pierdut unul dintre molarii săi, în anii `60, i l-a dat menajerei lui, Dorothy Jarlett, şi i-a sugerat să i-l dea fiicei sale, care era un mare fan Beatles.

Peste 40 de ani, în noiembrie 2011, molarul a fost scos la licitaţie şi vândut cu 31.200 de dolari canadianului Michael Zuk, de profesie medic stomatolog.

Sângele lui Ronald Reagan, prea greu de păstrat într-o colecţie

După atentatul de asasinat din 1981 al preşedintelui american Ronald Reagan, acesta a primit sânge la spital. Flaconul care conţinea urmele lui de sânge uscat a fost iniţial vândut la licitaţie pentru 3.550 de dolari, în februarie 2012.

Citeşte şi: Cele mai ciudate lucruri cu care unii fac avere. Lenjerie de corp purtată sau resturile de la masa unor vedete

Câteva luni mai târziu, a fost scos din nou la licitaţie. Licitaţia online pentru acest obiect a ajuns la peste 30.000 de dolari, dar a provocat un miros insuportabil, de aceea a fost retras şi donat Fundaţiei Prezidenţiale Ronald Reagan.

FOTO: ProfimediaRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg