Piatra lunii în care te-ai născut îţi spune care este cea mai mare calitate a ta

Fiecare lună a anului este asociată cu o piatră semiprețioasă. Aceasta spune multe despre calitățile tale, în acelaşi mod în care o face semnul zodiacal. Cele mai multe dintre astfel de pietre pot fi purtate în mod obișnuit sub formă de bijuterii, iar cei care apreciază semnificația lor recomandă purtarea pietrei lunii de naştere pentru a avea parte de bunăstare.

image

Savanții din secolul al V-lea au fost printre primii care au făcut conexiunea între pietrele semipreţioase și lunile anului. Totul a pornit de la cele 12 pietre ale lui Aaron, Marele Preot al israeliților, găsite într-un pieptar sacru purtat de acesta. Savanții au teoretizat că fiecare piatră era aliniată cu o lună a anului și cu un semn zodiacal. La început, se purta o piatră diferită în fiecare lună, apoi pe aceea asociată cu luna de naştere.

Ianuarie

Granatul, o piatră de culoare roșie este asociată lunii ianuarie şi protecţiei. Asocierea lor cu protecția datează din cele mai vechi timpuri. Călătorii purtau granate pentru a se proteja împotriva spiritelor rele și a ghinionului, iar aztecii le aveau în timpul luptelor lor interne.

Februarie

Piatra de ametist, asociată cu luna februarie, are o poveste interesantă în mitologia greacă. Dionysos, zeul vinului și al petrecerilor, s-a simțit insultat de muritori după ce ospitalitatea i-a fost refuzată și a decis să pedepsească următorul om pe care îl va întâlni. S-a întâmplat să fie o tânără evlavioasă pe nume Amethystos. Când era pe cale s-o distrugă, lui Dionysos i s-a făcut milă și a transformat-o într-o piatră albă. Amethystos a devenit o statuie de piatră albă. Dionysos a fost mișcat de inocența ei a turnat un pahar cu vin peste ea, în semn de omagiu, iar ea a prins o culoare violet intens. Piatra de ametist violet a devenit piatra prețioasă a înțelepciunii. Ea demonstrează calitățile celor născuţi în februarie: claritatea mentală, spiritualitatea.

Martie

Acvamarinul reflectă nuanţele de albastru ale mărilor și cerului. A fost asociat cu luna martie şi a fost adesea purtat de marinari în călătoriile lor. Se spune că ar creşte calitatea somnului şi că aduce armonie în căsătorie. Piatra este relaţionată cu seninătatea, o caracteristică a celor născuţi în prima lună de primăvară.

Aprilie

Diamantul este cea mai iubită și căutată piatră din lume şi corespunde lunii aprilie. Despre diamante se ştie că s-au format acum aproximativ 3,3 miliarde de ani şi că foarte rezistente, ceea ce le face atât de prețioase. Diamantul reprezintă dragostea, puritatea, inima deschisă, calităţi ale celor născuți în luna aprilie.

Vezi şi: Ce este şi cât costă moisanitul, înlocuitorul diamantelor

Mai

Smaraldul, pietra de un verde intens extrasă din Egipt de mai bine de 2 000 de ani, îi reprezintă pe cei care s-au născut în luna mai. Culoarea sa aminteşte de primăvară și reînnoire. Este şi piatra speranței, a tinereţii şi renașterii. Se crede că purtătorii vor fi înzestrați cu o inteligență sporită dacă o poartă şi chiar vor avea capacitatea de a presimţi ce le li se va întâmpla în viitorul apropiat.

Iunie

Perla este singura piatră de naștere care crește în interiorul unei creaturi vii, ca stridiile de apă sărată sau scoicile de apă dulce. Simbolizează puritatea, onestitatea și înțelepciunea. Perlele sunt asociate cu timpul, deoarece unele culturi le credeau a fi lacrimi care au căzut din cer. În mitologia chineză veche, perlele erau purtate de dragoni și reprezentau puterea și înțelepciunea. Pentru cei născuți în iunie, perla este un simbol al înțelepciunii și puterii lor interioare.

Iulie

Culoarea roșie a rubinului a fascinat omenirea de-a lungul istoriei. Rubinul evocă vitalitatea și este asociat cu puterea și sănătatea. Roșul aceste pietre a fost mult timp legat de emoții puternice și pasiune. Din acest motiv, rubinele sunt asociate și cu dragostea. Se crede că cei născuți în iulie au energie şi sunt foarte iubitori, afectuoşi.

Te-ar mai putea interesa: Pietre preţioase care atrag iubirea

August

Piatra semipreţioasă numită peridot este de un verde-măslin asociat cu frumusețea. Este delicată și frumoasă la culoare. Strălucește la fel de puternic atât în lumină naturală, cât și în lumină artificială. Pietrele de peridot protejează pe cei care le poartă noaptea.

Septembrie

Albastrul intens al safirului este asociat cu onestitatea, o calitate a celor născuți în luna septembrie. Se crede că piatra are puterea de a abate intențiile rele ale celor din jurul persoanei care o poartă. Safirele sunt pietre purtate de secole de liderii religioși. Reprezintă credința, înțelepciunea, încrederea și loialitatea.

Octombrie

Opalul este o piatră unică. Poate avea culori diferite în funcţie de lumină. Principalul său beneficiu este vindecarea. În trecut, unii credeau că opalul l-ar putea face pe purtător invizibil. Se crede că opalul poartă noroc datorită modului în care poate face vizibile culorile curcubeului în funcţie de unghiul din care este privită. Aduce binefaceri şi noroc celor născuţi în luna octombrie care poartă bijuterii cu pietre de opal.

Noiembrie

Citrinul este piatra benefică pentru cei care s-au născut în luna noiembrie. Această piatră galbenă, strălucitoare simbolizează bucuria de trăi. Strălucirea aurie pare să canalizeze soarele, sporind vindecarea și dând o stare de bine. Citrinul este una dintre cele mai rare soiuri de cuarț. Se crede că ameliorează problemele minții și ale corpului, prin reducerea stresului și combaterea durerilor de stomac. Cei născuți în noiembrie pot avea o trăsătură a citrinului, deoarece aduc bucurie celor dragi.

Citeste și: Puterile magice ale cristalelor te scapă de energiile negative

Decembrie

Turcoazul este asociat cu Turcia, deoarece turcii au introdus această piatră prețioasă în Europa. În cultura turcă, se credea că darul turcoazului îi dă celui care o poartă capacitatea de a-și face prieteni cu ușurință. Astăzi, piatra de turcoaz este asociată cu prietenia, o calitate a celor născuţi în luna decembrie.



Recente

Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg