Cum să testezi dacă o bijuterie este veritabilă sau nu. Cele mai bune teste să depistezi imitaţiile

1 still g871ed022f 1280 jpg jpeg

Bijuteriile false arată la fel de bine precum cele adevărate, dar dacă doreşti să fii sigur că una pe care o cumperi este veritabilă sau nu poţi aplica una dintre aceste tehnici. De asemenea, poţi verifica astfel şi dacă accesoriile tale sunt ceea ce par.

Chiar dacă 80% dintre femei sunt fericite să poarte diamante false care nu numai că au un aspect convingător, ci şi un preţ mai mic, ar fi şi mai încântate să poarte bijuterii veritabile. Dacă nu te încadrezi în acest procent şi-ţi plac bijuteriile reale, ar trebui să ştii cum să le testezi sau să le recunoşti.

Aşa testezi dacă un diamant este real!

O metodă utilizată pentru a determina dacă un diamant este real constă în utilizarea unei brichete pentru a-l încălzi aproximativ 30-40 de secunde. Apoi, trebuie pus în apă rece. Dacă rămâne neschimbat, este un diamant real, dar dacă se sparge, este fals.

Un diamant adevărat are o densitate mare, la fel şi aurul real. Deci, dacă vrei să-i verifici veridicitatea, ia un pahar cu apă şi pune-l în el. Dacă este real, se va scufunda şi va stagna în partea inferioară a paharului, dar dacă pluteşte, atunci este fals. Testul se poate aplica şi pentru bijuteriile care ar trebui să fie din aur. De asemenea, dacă vezi urme de rugină, ai un fals în mâinile tale.

Mai poţi verifica dacă ai cumpărat un diamant veritabil suflând peste el, asemănător ca este o suprafaţă de sticlă. Suprafaţa diamantului se va aburi.  Dacă se dezabureşte rapid, diamantul tău este real. În cazul în care durează mai mult să dispară, este fals.

Moduri să verifici dacă ai bijuterii veritabile din aur şi argint

 

Caută marcajul de pe bijuteriile din argint

Pe orice bijuterie din argint ar trebui să existe o ştampilă cu 925, 900, sau 800. Potrivit experţilor, vânzătorii internaţionali de argint pun aceste numere care indică nivelul de puritate al argintului.

Testează-le cu magnetului şi verifică-le mirosul

Aurul şi argintul nu sunt magnetice, dar alte metale sunt. Pentru a vedea dacă obiectele de aur  sau argint sunt reale, verifică dacă sunt atrase de magnet. Dacă sunt însemnă că nu sunt realizate din aur pur. De asemenea, acestea n-ar trebui să aibă un miros metalic după o vreme în care le-ai păstrat în cutia cu bijuterii.

Testul oţetului

Pentru a evalua dacă o bijuterie este din aur real, pune câteva picături de oţet pe el şi aşteaptă. Dacă îi schimbă culoarea, nu este aur veritabil, iar dacă rămâne intact şi străluceşte mai mult decât înainte, cu siguranţă este adevărat.  

Extrapont

Perlele reale le recunoşti după micile imperfecţiuni ale formei lor.

Citeşte şi:

Superstiţiile vedetelor. Cameron Diaz poartă un colier anti-îmbătrânire

Pietre biliare, sterilete, lapte matern, insecte. Cele mai bizare bijuterii din lume

Jadul adevărat n-ar trebui să se zgârie

O piară semipreţioasă ca jadul este foarte atrăgătoare şi frumoasă. Din cauza cererii mari, se găsesc cu uşurinţă multe versiuni false de jad. De aceea, trebuie ştiut că acela real nu se zgârie uşor. Pentru a fi sigur că este adevărat, ia un obiect metalic sau ascuţit şi încearcă să faci o zgârietură pe suprafaţa jadului. Dacă rămân semne pe el, nu este real.

Un alt truc de a verifica o piatră de jad constă în aşezarea ei sub o lampă pentru a o examina cu atenţie. Una reală are unele variaţii de culoare. Dacă este perfectă, uniform colorată şi netedă, atunci este o imitaţie. Un alt mod de a depista un jad fals este să-i simţi temperatura. Pentru a face testul, pune jadul în mână. Se va încălzi. Pune-l deoparte timp de câteva secunde şi ia-l din nou între palme. Se va răci foarte repede dacă este real, deoarece jadul real este rece la atingere şi nu se încălzeşte uşor.