Realizarea rochiei de mireasă a reginei Elisabeta a II-a, o adevărată aventură

Cea mai aşteptată nuntă din Marea Britanie postbelică a fost cu siguranţă cea dintre cea care avea să devină regina Elisabeta a II-a şi prințul Filip al Greciei. La data de 20 noiembrie 1947, mireasa avea să taie răsuflarea celor prezenţi cu o rochie extraordinară realizată cu mari eforturi.

regina elisabeta printul philip

Înainte de ziua cea mare, au apărut multe speculații cu privire la ceea ce va purta prințesa Elisabeta în vârstă de 21 de ani pe atunci. Designerul Norman Hartnell, unul dintre cei mai mari designeri de modă din Anglia la acea vreme, a fost nevoit să acopere ferestrele studioului său pentru a preveni ca cineva să spioneze. Mai mult, Jennifer Robson a scris un roman istoric despre realizarea celebrei rochii, intitulat „The Gown”.

Prinţesa a probat rochia chiar în ziua nunţii

În prezent, miresele au grijă să aibă rochia gata cu luni bune înainte de nuntă. În schimb, rochia prințesei Elisabeta nu a fost nici măcar începută până în august 1947, cu mai puțin de trei luni înainte de nuntă. Designul schițat de renumitul Norman Hartnell a fost cel aprobat. Designerul însuşi a numit-o „cea mai frumoasă rochie pe care am făcut-o până acum”.

După aprobare, a fost nevoie de implicare a 350 de femei pentru a crea rochia complicată într-un interval de timp atât de scurt. Toate au jurat să păstreze secretul pentru a proteja detaliile despre ziua specială a prințesei Elisabeta. Betty Foster, o croitoreasă în vârstă de 18 ani, a declarat pentru Telegraph că „americanii închiriaseră apartamentul de vizavi pentru a încerca să vadă rochia”.

Prințesa Elisabeta n-a ştiut dacă rochia i se potrivește bine până în dimineața zilei în care s-a căsătorit. Rochia a fost livrată exact în ziua nunții. Emoţiile trebuie să fi fost extraordinare. Potrivit croitoresei Betty Foster, regele i-ar fi oferit prințesei Elisabeta ceva de băut pentru a se calma, dar ea a refuzat.

nunta regina elisabeta si philip

Femei simple i-au oferit prințesei cupoanele lor de rație pentru plata rochiei

Măsurile de austeritate din Marea Britanie postbelică au obligat britanicii să folosească cupoane de rație de îmbrăcăminte. O rochie de mireasă de designer nu era tocmai ieftină. Țesătura scumpă era dificil de achiziționat la acea vreme. „Tulul putea fi obținut cu ușurință, în timp ce satinul ducesei era atât de greu de obținut în acele vremuri”, a spus verișoara prințului Philip (domnişoară de onoare la eveniment), Lady Pamela Hicks, adăugând că domnișoarele de onoare purtau rochii de tul, în timp ce rochia prințesei era din satin cu accente de tul.

Citește și: Ann Lowe, prima femeie afro-americană designer. A recreat în 10 zile rochia de mireasă a lui Jackie Kennedy

Guvernul britanic i-a dat prințesei 200 de cupoane de rație suplimentare, dar femeile din Regatul Unit au fost atât de fericite s-o vadă mireasă, încât i-au trimis prin poștă propriile cupoane pentru a ajuta la acoperirea plăţii rochiei. Prințesa a trebuit să le dea înapoi, pentru că era ilegal să-ţi dai cupoanele, dar a fost emoţionată de demonstrația de sprijin pentru ea și monarhie.

Rochia avea 10 000 de perle importate din America

Rochia a fost prezentată într-o expoziție de modă din anul 2016, la Palatul Buckingham. Un detaliu care iese în evidență pe rochie și voal este reprezentat de cele 10.000 de perle, toate cusute manual într-un model floral.

Vezi și: Top 6 rochii de mireasă iconice

Mătasea și satinul pentru rochie au fost produse în Marea Britanie, dar perlele au fost importate din America. Britanicii au fost asiguraţi că viermii de mătase provin din China și nu din una dintre țările cu care Marea Britanie a luptat în război, precum Japonia sau Italia.Recente

Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg