Regina Elisabeta a II-a: „... dansez când aud acest cântec”. Topul melodiilor preferate de suverană

Chiar şi la ultima sa aniversare, regina Elisabeta a II-a a avut o serie de solicitări speciale în privinţa muzicii de la petrecere.

image

Pasionată de muzică, regina Elisabeta a II-a a apreciat marile trupe din anii `30 și `40, melodiile epocii celui de-al Doilea Război Mondial. A surprins la sărbătorirea jubileului de platină prin ascultarea hitului Queen, „We Will Rock You”, dar preferințele muzicale ale suveranei au inclus mai multe genuri.

„We Will Rock You‟

Aparent, Reginei Elisabeta a II-a i-a plăcut mai mult decât se aștepta oricine clasicul trupei Queen, „We Will Rock You‟, lansat în anul 1977. La jubileul de platină, regina a înregistrat o scenetă cu personajul fictiv britanic pentru copii Paddington și a încheiat-o cu ei atingând ceștile de ceai pe ritmul de deschidere a piesei „We Will Rock You”.

„A fost minunat pentru că partea noastră a fost precedată de Regină însăși. A fost fantastic!”, a spus bateristul trupei Queen, Roger Taylor. Chitaristul Brian May, care a avut ideea, a adăugat: „Eu am propus asta, dar nu am ştiut sigur până cu o zi înainte”.

Vezi și: Semnificaţia versurilor şi povestea celebrei piese „We Will Rock You‟, scrisă de chitaristul trupei Queen

„Dancing Queen‟

Titlul piesei trupei suedeze ABBA a făcut-o pe regina Elisabeta a II-a să zâmbească și să se îndrepte spre ringul de dans. „Întotdeauna încerc să dansez când aud acest cântec, pentru că sunt regină și îmi place să dansez”, a spus ea.

„Sweet Caroline‟

Rod Stewart, pe care Regina l-a numit cavaler în anul 2016, a fost rugat să interpreteze un clasic al lui Neil Daimond cu ocazia celebrării jubileului de platină din 2022. „Sweet Caroline‟ a fost un cântec solicitat personal de suverana ajunsă la vârsta de 96 de ani. Regina a participat la spectacolul live a lui Stewart în timpul concertului Platinum Party.

„The White Cliffs of Dover‟  

Când a izbucnit al Doilea Război Mondial, la câțiva ani distanţă de preluarea tronului, cântecele din timpul războiului au avut întotdeauna o rezonanță specială pentru Regină. „The White Cliffs of Dover” a fost un cântec special pe care l-a cerut la împlinirea vârstei de 90 de ani. Cântecul a fost făcut celebru ca o melodie din Al Doilea Război Mondial de către Vera Lynn, în anul 1942.

Citește și: Prima şi ultima noapte în care Regina a părăsit palatul ca să se bucure de libertate. Gestul scandalos pe care l-a făcut

Compozitorul Net Burton l-a scris la un an după ce forţele aeriene regale și aeronavele germane au luptat în sudul Angliei, inclusiv pe stâncile din Dover, Anglia, în bătălia Marii Britanii. Până în 1941, Germania nazistă ocupase deja o mare parte din Europa și încă bombarda Marea Britanie.

În 1969, Vera Lynn, care a murit în 2020 la venerabila vârstă de 103 ani, a fost numită ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 1975 Dame Commander al Ordinului Imperiului Britanic.

FOTO: ShutterstockRecente

înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg