Regina Elisabeta a II-a: „... dansez când aud acest cântec”. Topul melodiilor preferate de suverană

Chiar şi la ultima sa aniversare, regina Elisabeta a II-a a avut o serie de solicitări speciale în privinţa muzicii de la petrecere.

image

Pasionată de muzică, regina Elisabeta a II-a a apreciat marile trupe din anii `30 și `40, melodiile epocii celui de-al Doilea Război Mondial. A surprins la sărbătorirea jubileului de platină prin ascultarea hitului Queen, „We Will Rock You”, dar preferințele muzicale ale suveranei au inclus mai multe genuri.

„We Will Rock You‟

Aparent, Reginei Elisabeta a II-a i-a plăcut mai mult decât se aștepta oricine clasicul trupei Queen, „We Will Rock You‟, lansat în anul 1977. La jubileul de platină, regina a înregistrat o scenetă cu personajul fictiv britanic pentru copii Paddington și a încheiat-o cu ei atingând ceștile de ceai pe ritmul de deschidere a piesei „We Will Rock You”.

„A fost minunat pentru că partea noastră a fost precedată de Regină însăși. A fost fantastic!”, a spus bateristul trupei Queen, Roger Taylor. Chitaristul Brian May, care a avut ideea, a adăugat: „Eu am propus asta, dar nu am ştiut sigur până cu o zi înainte”.

Vezi și: Semnificaţia versurilor şi povestea celebrei piese „We Will Rock You‟, scrisă de chitaristul trupei Queen

„Dancing Queen‟

Titlul piesei trupei suedeze ABBA a făcut-o pe regina Elisabeta a II-a să zâmbească și să se îndrepte spre ringul de dans. „Întotdeauna încerc să dansez când aud acest cântec, pentru că sunt regină și îmi place să dansez”, a spus ea.

„Sweet Caroline‟

Rod Stewart, pe care Regina l-a numit cavaler în anul 2016, a fost rugat să interpreteze un clasic al lui Neil Daimond cu ocazia celebrării jubileului de platină din 2022. „Sweet Caroline‟ a fost un cântec solicitat personal de suverana ajunsă la vârsta de 96 de ani. Regina a participat la spectacolul live a lui Stewart în timpul concertului Platinum Party.

„The White Cliffs of Dover‟  

Când a izbucnit al Doilea Război Mondial, la câțiva ani distanţă de preluarea tronului, cântecele din timpul războiului au avut întotdeauna o rezonanță specială pentru Regină. „The White Cliffs of Dover” a fost un cântec special pe care l-a cerut la împlinirea vârstei de 90 de ani. Cântecul a fost făcut celebru ca o melodie din Al Doilea Război Mondial de către Vera Lynn, în anul 1942.

Citește și: Prima şi ultima noapte în care Regina a părăsit palatul ca să se bucure de libertate. Gestul scandalos pe care l-a făcut

Compozitorul Net Burton l-a scris la un an după ce forţele aeriene regale și aeronavele germane au luptat în sudul Angliei, inclusiv pe stâncile din Dover, Anglia, în bătălia Marii Britanii. Până în 1941, Germania nazistă ocupase deja o mare parte din Europa și încă bombarda Marea Britanie.

În 1969, Vera Lynn, care a murit în 2020 la venerabila vârstă de 103 ani, a fost numită ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 1975 Dame Commander al Ordinului Imperiului Britanic.

FOTO: Shutterstock



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg