Colecţia incredibilă de broşe a Reginei Elisabeta și mesajul subtil transmis lui Trump

Este binecunoscut faptul că regina Elisabeta a II-a adora broşele şi erau nelipsite din ţinutele sale. Cu siguranţă, a lăsat moştenire o colecţie impresionantă de astfel de bijuterii.

image

Regratata regină vedea purtarea bijuteriilor ca pe o modalitate de a duce mai departe tradiția familiei regale britanice, mândria națiunii. Semnificația fiecărei broșe este la fel de fascinantă ca piesele însele. Există o poveste despre cum fiecare a intrat în posesia ei. De pildă, broșa Grima Ruby i-a fost oferită cadou de soțul ei, prințul Fillip, iar broșa prințului Albert i-a fost dăruită reginei Victoria în noaptea dinaintea nunții lor.

Regina le purta pe fiecare cu un anumit scop şi pentru a transmite un mesaj. O broșa cu crizantemă, purtată pentru prima dată în luna de miere din 1947, a fost menită să-l aline pe prințul Fillip când era în spital în anul 2020. A ales o broşă cu frunze de palmier (simbol al triumfului) la primirea lui Donald Trump în timpul vizitei acestuia în Marea Britanie, în 2018.

Broșa Cartier cu frunze de palmier

Regina Elisabeta Bowes-Lyon, mama reginei Elisabeta a II-a, i-a solicitat lui Cartier să realizeze această broșă cu frunze de palmier. A fost purtată la ocazii sumbre, la înmormântarea soțului, regele George al VI-lea. Din acest motiv, s-a speculat că şi regina Elisabeta a ales-o pentru vizita lui Donald și Melania Trump în Marea Britanie, în iulie 2018.

Citește și: Cum arată cele mai scumpe brăţări vândute vreodată

Cu aceeaşi ocazia, regina a mai purtat alte două broşe cu mesaj. Una dintre ele îi fusese oferită cadou în timpul unei întrevederi din anul 2011 cu principalul opozant al lui Trump,  Barack Obama. Cealaltă, era un dar primit din partea guvernatorului Canadei în anul 2017, la aniversarea a 65 de ani de domnie. Era menită să demonstreze loialitatea pentru o ţară cu care Trump avea neînţelegeri.

Broșa cu nod

Regina Maria, bunica reginei Elisabeta a II-a, a achiziționat broșa de la casa de bijuterii de lux Garrard în 1932 și a fost moștenită de Elisabeta a II-a. Aceasta semnifică dragostea, de aceea a purtat-o la nunta prințului William cu Kate Middleton în 2011, dar și la nunta din 1960 a prințesei Margaret cu Antony Armstrong-Jones. Realizată din diamante inserate în platină, broşa a fost concepută în formă de fundiţă.

Broșa ca un coș de flori

A fost dăruită reginei Elisabeta a II-a de părinții ei în 1948, ca un cadou la naşterea primului ei copil, prințul Charles. A purtat-o la realizarea primului portret oficial cu fiul ei. A fost broșa pe care a ales-o şi la botezul strănepotului ei, prințul George, în anul 2013. Este concepută ca un coș cu diamante, smaralde, rubine și safire.

image

Broșa Grima Ruby

A fost o broșă dragă reginei, deoarece i-a fost dăruită de prințul Philip în anul 1996. A purtat­-o adesea şi a ales-o inclusiv pentru portretul oficial aniversar de platină al cuplului lor, în 2017. Broșa are în centru un rubin sculptat, aur galben, șase rubine mai mici pe margine și diamante mici presărate.

Vezi şi: Cele mai scumpe bijuterii din lume arată uluitor!

Broșa prințului Albert

Un cadoul al prințului Albert pentru regina Victoria în noaptea de dinaintea nunții lor, această broşă are în centru un safir tăiat în formă ovală, înconjurat de 12 diamante montate în aur galben. A inspirat inelul de logodnă purtat de prințesa Diana, moştenit de actuala prinţesă de Wales, Kate Middleton. Regina Victoria nu numai că a ales să poarte această broșă prinsă pe rochia de mireasă chiar a doua zi, dar a purtat-o și destul de des în deceniile care au urmat.

image

Broșa Boucheron cu clamă dublă

Acest set a fost un cadou la aniversarea ei din anul 1944. Deși o purta des, unul dintre cele mai importante evenimente pentru care regina a ales această bijuterie anume pentru a-şi exprima bucuria întâlnirii a fost vizita familiei Obama în Marea Britanie, în 2016.

Broşa are două clame separate, pe orizontală. Fiecare clamă are o formă de semicerc, cu acvamarine și diamante tăiate într-un model concentric.

FOTO: Shutterstock, captură YouTubeRecente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg