Romantism şi ciocolată

1 73335 original jpg jpeg

În lume, Ziua Îndrăgostiţilor nu poate fi concepută fără ciocolată. Bomboanele aromate, cu textură catifelată, cuceresc simţurile de fi ecare dată – uneori, chiar mai mult decât declaraţiile de iubire.

Aztecii considerau ciocolata un adrodiziac,iar potrivit credinţelor,conducătorul Montezuma ar fi consumat zilnic 50 de căni dintr-o băutură pe bază de ciocolată – numită xocolatl.

Potrivit legendei,trufele din ciocolată au fost create în bucătăria celebrului bucătar francez Auguste Escoffier.Într-o zi,în mod accidental,unul dintre ucenicii săi a turnat cremă fi erbinte de patiserie într-un bol cu bucăţi de ciocolată. Când cele două ingrediente s-au întărit,bucătarul a descoperit că putea modela pasta cu mâinile,pentru a forma biluţe. După ce a tăvălit noua sa creaţie prin pudră de cacao,Auguste Escoffi er a realizat că desertul semăna izbitor de mult cu trufele – bine cunoscutele ciuperci comestibile.

În 1947,sute de copii din Canada au protestat public,după ce preţul unei tablete de ciocolată a sărit de la 5 la 8 cenţi. S-a întâmplat în micul oraş Ladysmith,din Vancouver Island. În dimineaţa zilei de 25 aprilie,copiii au afl at că banii de buzunar nu le mai mai ajungeau să-şi cumpere desertul dorit. Preţul tabletei crescuse cu 60%,peste noapte – aşa că,în loc să accepte majorarea,copiii s-au revoltat.

Te-ai întrebat vreodată de ce se mănâncă ciocolată de Ziua Îndrăgostiţilor?În Anglia,cuplurile din Epoca victoriană îşi arătau dragostea cu ajutorul felicitărilor şi cadourilor elaborate. În ecuaţie a intrat Richard Cadbury,descendentul familiei care gestiona producţia ciocolatei cu acelaşi nume. El a pornit o campanie de marketing prin care îşi promova produsele în contextul zilei dedicate iubirii,vânzând bomboanele în cutii frumos decorate.

Numele ştiinţific al arborelui din care se face ciocolata este Theobroma cacao,ceea ce înseamnă „mâncare pentru zei“. Toate produsele de cacao conţin teobromină,un alcaloid similar cu cofeina.

Cea mai mare tabletă de ciocolată din lume afost creată de compania Thorntons,din Regatul Unit al Marii Britanii. În anul în care firma a sărbătorit un veac de la înfiinţare,angajaţii au creat o ciocolată imensă,care cântărea aproape 6.000 de kilograme.



Recente

Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg