Romantism şi ciocolată

1 73335 original jpg jpeg

În lume, Ziua Îndrăgostiţilor nu poate fi concepută fără ciocolată. Bomboanele aromate, cu textură catifelată, cuceresc simţurile de fi ecare dată – uneori, chiar mai mult decât declaraţiile de iubire.

Aztecii considerau ciocolata un adrodiziac,iar potrivit credinţelor,conducătorul Montezuma ar fi consumat zilnic 50 de căni dintr-o băutură pe bază de ciocolată – numită xocolatl.

Potrivit legendei,trufele din ciocolată au fost create în bucătăria celebrului bucătar francez Auguste Escoffier.Într-o zi,în mod accidental,unul dintre ucenicii săi a turnat cremă fi erbinte de patiserie într-un bol cu bucăţi de ciocolată. Când cele două ingrediente s-au întărit,bucătarul a descoperit că putea modela pasta cu mâinile,pentru a forma biluţe. După ce a tăvălit noua sa creaţie prin pudră de cacao,Auguste Escoffi er a realizat că desertul semăna izbitor de mult cu trufele – bine cunoscutele ciuperci comestibile.

În 1947,sute de copii din Canada au protestat public,după ce preţul unei tablete de ciocolată a sărit de la 5 la 8 cenţi. S-a întâmplat în micul oraş Ladysmith,din Vancouver Island. În dimineaţa zilei de 25 aprilie,copiii au afl at că banii de buzunar nu le mai mai ajungeau să-şi cumpere desertul dorit. Preţul tabletei crescuse cu 60%,peste noapte – aşa că,în loc să accepte majorarea,copiii s-au revoltat.

Te-ai întrebat vreodată de ce se mănâncă ciocolată de Ziua Îndrăgostiţilor?În Anglia,cuplurile din Epoca victoriană îşi arătau dragostea cu ajutorul felicitărilor şi cadourilor elaborate. În ecuaţie a intrat Richard Cadbury,descendentul familiei care gestiona producţia ciocolatei cu acelaşi nume. El a pornit o campanie de marketing prin care îşi promova produsele în contextul zilei dedicate iubirii,vânzând bomboanele în cutii frumos decorate.

Numele ştiinţific al arborelui din care se face ciocolata este Theobroma cacao,ceea ce înseamnă „mâncare pentru zei“. Toate produsele de cacao conţin teobromină,un alcaloid similar cu cofeina.

Cea mai mare tabletă de ciocolată din lume afost creată de compania Thorntons,din Regatul Unit al Marii Britanii. În anul în care firma a sărbătorit un veac de la înfiinţare,angajaţii au creat o ciocolată imensă,care cântărea aproape 6.000 de kilograme.Recente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!