Să vezi şi să nu crezi cum se gândea acum 60 de ani!

În anii `60, existau anumite teorii în ceea ce priveşte sănătatea, viaţa socială şi de familie care acum ni se par bizare. Chiar dacă nu a trecut atât de mult, unele concepţii despre familie, sarcină s-au schimbat foarte mult.

image

Cunoștințele noastre despre lumea din jurul nostru au crescut şi, odată cu acestea, s-a modificat şi percepţia asupra a ceea ce este benefic pentru o femeie însărcinată de exemplu. Vezi care au fost unele dintre cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le-au crezut sau le-au considerat acceptabile acum 60 de ani!

Soţiile aveau reguli clare de respectat în familie

În timp, percepţia asupra comportamentului acceptat al unei soţii ideale s-a schimbat. Este greu de imaginat o perioadă în care femeile au fost învățate că orice avea de spus soțul lor este mai important decât ceea ce aveau de spus. Soțiile erau instruite să-și lase întotdeauna soțul să vorbească primul, să tacă și să asculte. Se considera că treaba soției este să păstreze casa ordonată şi curată în orice moment pentru soții lor.

Te-ar mai putea interesa: Unde trăiesc cele mai nefericite soţii din lume?

Cele mai ciudate concepţii legate de sarcină

În urmă cu 60 de ani, fumatul era considerat benefic în atenuarea constipaţiei care apărea în timpul sarcinii. În prezent, li se recomandă să mănânce mai multe alimente care conţin fibre, dar, în trecut, tot ce aveau de făcut graviduţele era să se apuce de fumat.

Femeile însărcinate nu erau lăsate să ia decizii. Hormonii de sarcină erau văzuți ca o influență negativă asupra comportamentului unei femei. De aceea, nu erau lăsate să ia decizii, nici măcar unele simple, cum ar fi dacă să se tundă sau nu.

O altă cerinţă pentru femeile însărcinate era să evite cât mai mult posibil să-şi facă sarcina vizibilă, ceea ce implică şi evitarea îngrăşării. Medicii ar recomanda, cel mult, o creștere în greutate de 20 de kilograme în timpul sarcinii. Mamele însărcinate au fost încurajate să sară peste masa de prânz și să mănânce produse lactate fără grăsimi.

Băncile refuzau cardurile de credit pentru femeile singure

În anii `60, băncilor li s-a permis să refuze cardurile de credit femeilor singure, deoarece se credea că nu se poate avea încredere în ele. Un soț a fost nevoit să semneze o cerere specială pentru ca soţiei să nu-i fie refuzat cardul.

Vezi si: Tendinţe ciudate în parenting care au cucerit mamele în ultimii 100 de ani

Stewardesele trebuie să se pensioneze la 32 de ani

Însoțitoarele de zbor au fost ținute la standarde fizice înalte pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu și pentru a menține imaginea și statutul companiei aeriene. Până în 1972, orice stewardesă era forțată să se pensioneze la 32 de ani.

ATM-urile erau inutile

În zilele noastre nu ne putem imagina viața fără confortul unui bancomat, dar când au fost introduse pentru prima dată, oamenii au fost sceptici cu privire la necesitatea lor și au refuzat să le folosească.Recente

Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg