Trucuri pe care le folosesc magazinele. Ce ascunde fundalul roșu de reduceri

Dacă ți s-a întâmplat să ajungi într-un magazin și să cumperi mai multe lucruri decât aveai nevoie, ai fost prins în capcana trucurilor psihologice folosite de comercianți. Descoperă o parte dintre ele! 

image

Magazinele folosesc numeroase tehnici pentru a-i motiva chiar și pe cei mai responsabili și calculați clienți să cheltuiască mai mulți bani decât și-au propus inițial. Spre exemplu, produsele precum pâinea și ouăle se află în spatele magazinului, deoarece își doresc să treci prin mai multe tentații înainte să ajungi la alimentele de bază. 

Muzica ne influențează 

Și muzica pe care o asculți în timpul cumpărăturilor are un rol bine definit. Studiile arată că magazinele în care se aude muzică lentă vând mai bine decât cele în care se aude muzică ritmată, deoarece, în al doilea caz, clienții se simt mai grăbiți.

Cumpărăm primele produse pe care le vedem

Dacă ai observat că ești tentat să cumperi o variantă mai scumpă a unui produs, asta se întâmplă, deoarece este plasat la vederea clienților, pe primele poziții din raft, spre deosebire de varianta mai ieftină. Adesea, mărcile plătesc pentru această strategie.  

Dimensiunea coșului face diferența

Poate ai observat că marile magazine pun la dispoziția clienților coșuri pentru cumpărături de mari dimensiuni. Această strategie îi ajută pe comercianți, deoarece oamenii sunt tentați să cumpere mai multe lucruri pentru a-și umple coșul. 

Citește și: De ce unele produse din magazine sunt încuiate în cutii speciale

Atracțiile copiilor 

Cele mai atrăgătoare dulciuri sunt plasate adesea pe rafturile de jos ale raioanelor, în speranța în care copiii vor ajunge la ele și le vor pune în coș. Desigur, această strategie funcționează de cele mai multe ori! 

Psihologia culorii

Te-ai gândit de ce sunt anunțate promoțiile pe fundaluri roșii sau galbene? Cercetările au arătat că aceste culori atrag imediat atenția, iar clienții sunt dispuși să cumpere produsele aflate la ofertă. Totodată, verdele ademenește consumatorii conștienți de responsabilitatea față de mediu, iar albastrul crește loialitatea clienților. 

Acest articol te poate ajuta: Cumpără inteligent! Așa economisești bani la supermarket

Ce spun cercetările despre mostrele gratuite? 

Cercetările au arătat că mostrele gratuite aduc profit. Asta se întâmplă, deoarece clientul s-ar putea simți obligat să cumpere produsul după ce l-a încercat. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg
Ryan Gosling și Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
Vedete jpg
Familia Regala jpg
Beyonce Instagram jpg
Selena Gomez foto  Shutterstock jpg