Cumpără inteligent! Aşa economiseşti bani la supermarket!
Te-au afectat serios creşterile de preţuri? Poţi face unele schimbări pentru a reduce măcar o parte din cheltuielile pe care le ai cu alimentele.
În cele ce urmează ai ocazia să afli câteva modalități prin care să economiseşti bani la cumpărăturile de alimente. Un lucru simplu pe care îl poţi face este să-ţi planifici mesele. Când vine vorba de reducerea costurilor cu alimentele, acesta este cel mai simplu lucru pe care îl poți schimba pentru a elimina atât riscul de a cheltui în exces, cât şi pe acela de a arunca prea multă mâncare.
Planificarea meselor poate fi plictisitoare și o corvoadă, dar dacă economisirea banilor este scopul, are un impact extraordinar asupra bugetului personal. Dacă ai un partener, poate fi obositor să stabileşti la finalul zilei ce să prepari pentru ziua sau zilele următoare.
În schimb, funcționează mai bine dacă o persoană se ocupă de planificarea mesei, iar cealaltă face cumpărăturile. Rămâne să vă ocupaţi împreună de gătitul în sine şi de spălarea vaselor.
Evită să depăşeşti lista de cumpărături!
Dacă ți-ai planificat mesele, ești gata să mergi la supermarket cu lista gata pregătită. Unele supermarketurile sunt amenajate pentru a încuraja achizițiile impulsive. Tocmai pe acestea încercăm să le evităm.
Respectă lista de cumpărături! Dacă nu aveai nevoie de altceva decât ceea ce ai notat pe lista atunci când ai plecat de acasă, sigur nu ai nevoie de el când te afli deja acolo. Te ajută şi să compari diferite produse, dar fii atent la cât costă pe gram, kilogram, litru.
Dacă poţi, optează pentru o cantitate mai mare măcar la un singur produs, dacă aceasta presupune un preţ redus şi dacă este vorba despre alimente neperisabile. Cele mai multe supermarketuri oferă şi varianta de cumpărare online, ceea ce poate fi o modalitate la îndemână de a face economie de timp și energie.
Pont
Dacă te-ai decis să cumperi online, ai grijă să nu cumperi mai multe decât ai nevoie
Caută înlocuitori cu preţ mai mic
Legumele congelate sunt adesea mult mai ieftine decât cele proaspete și au o valoare nutritivă ridicată. De exemplu, spanacul congelat este ieftin și sănătos și la fel de bun într-o plăcintă precum cel proaspăt. De asemenea, poţi folosi leguminoase pentru a obţine mai multe porţii de mâncare cu carne sau ca înlocuitori pentru carne, dacă ai nevoie de o sursă bună de proteine.
Lintea conservată este o modalitate excelentă de a prepara spaghete bologneze. Ouăle sunt o altă alternativă ieftină și sănătoasă la carne. Cu ouă, orez, legume congelate și condimente poți face un fel de mâncare simplu și delicios.
Vezi şi: Din ce cauză nu există lumină naturală în marile magazine şi cum vor arăta acestea în viitor
Nu pleca la cumpărături fără să verifici ce ai deja în cămară
După ce ai făcut lista de cumpărături, nu fugi la magazin înainte de a vedea dacă nu cumva ai deja unele ingrediente de pe listă în frigider sau în cămară. Dacă ești dispus să fii creativ, există probabil preparate pe care le poți face din ceea ce ai în casă, fără să mai mergi la cumpărături şi să rişti să cumperi ceva în plus, mai ales dacă ţi-e foame.
Te-ar mai putea interesa: Sfaturi pentru a cumpăra online în siguranţă
Un preparat simplu se poate face din spaghette, roșii, măsline, ardei şi usturoi oricând te simţi prea obosit să mai ieşi până la magazin sau nu-ţi mai permiţi să comanzi.
FOTO: Shutterstock