Care este diferența dintre zgomotul alb, roz și maro

La fel cum în lume există culori diferite, în mod similar, există și zgomote de mai multe tipuri. Știai de existența zgomotului alb? Dar de zgomotul roz sau de cel maro? Ei bine, află că fiecare zgomot în parte are o influență majoră asupra stării noastre psihice.

image

Diferența dintre zgomotul alb, roz și maro este dată de intensitatea undelor sonore. Ești pregătit să descoperi ce semnifică fiecare în parte? 

Ce înseamnă zgomotul alb

Zgomotul alb reprezintă o combinație de mai multe sunete, aflate la aceeași frecvență, pe care oamenii sunt capabili să le audă, în același timp.

În această categorie, pot intra: sunetul aerului condiționat, sunetul radioului, sunetul mașinii de spălat rufe, dar și sunetul televizorului. 

Acest tip de zgomot maschează sunetele puternice și stimulează creierul. De asemenea, este indicat, în mod special, celor care se confruntă cu insomnii. 

Citește și: Diferențele dintre un ou de găină alb și unul maroniu. Influențează culoarea cojii gustul? 

Ce presupune zgomotul roz 

Zgomotul roz este sunetul ambiental, de frecvență joasă, care stimulează memoria. Conform „WebMD‟, surse de zgomote roz, pot fi: sunetul ploii, sunetul valurilor, sunetul vântului printre frunzele copacilor din pădure sau bătăile inimii. 

Conform „Healthline‟, zgomotul roz relaxează creierul și inclusiv ne poate ajuta să ne odihnim mai bine, aspecte confirmate și de către studiile de specialitate. 

INFO: În lume, există și „zgomotul negru‟, care caracterizează liniștea completă dintr-o încăpere. 

Ce semnifică zgomotul maro 

Zgomotul maro, numit și zgomotul roșu sau zgomotul brownian, este caracterizat de frecvențele înalte, fiind mai profund decât zgomotul alb și cel roz. 

Surse de zgomot maro pot fi: sunetul puternic al cascadelor, sunetul puternic al vântului și sunetul puternic provocat de tunet.

Vezi și: Care este diferența dintre înghețată și gelato. Ce conțin cele două deserturi, care e mai sănătos

Există cercetări care susțin că zgomotul maro ne ajută să ne concentrăm, de aceea este recomandată ascultarea acestor sunete în timpul studiilor. 

Știai că... Acesta este singurul tip de zgomot care nu și-a primit numele după o culoare, ci după Robert Brown, un botanist care a descoperit mișcarea „browniană‟, prin care particulele se mișcă aleatoriu? 

PONT: Cum profiți de beneficiile acestor zgomote? Simplu! Trebuie doar să îți instalezi în telefon aplicațiile care dețin astfel de înregistrări. De asemenea, pe Yotutube există numeroase videouri cu toate aceste tipuri de zgomote. 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube 



Recente

obiceiuri demodate jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Eva Mendes, Ryan Gosling  jpg
cuplu  foto   Shutterstock jpg
Singurul om inmormantat pe Luna  Sursa foto shutterstock 1454730908 jpg
Emmanuel Macron, Brigitte Macron  foto Shutterstock jpg
Robert Downey Jr, Susan Downey  jpeg
Matthew Perry, în comă două săptămâni colaj  Sursa   Shutterstock jpg
Camilla Parker jpeg
Click! Pentru Femei jpeg
Olivia Munn, Christie Brinkley  foto   Shutterstock jpg
Chuck Norris  foto   Shutterstock, Imdb jpg
Familia Regala, obiceiuri alimentare jpg
Sharon Stone și Billy Baldwin  foto   Shutterstock, Sliver (1993) jpg
haine jpg
Angelina Jolie jpg
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
probleme in cuplu jpg
menstruatie  jpg
Christina Applegate jpg