Care este diferența dintre zgomotul alb, roz și maro

La fel cum în lume există culori diferite, în mod similar, există și zgomote de mai multe tipuri. Știai de existența zgomotului alb? Dar de zgomotul roz sau de cel maro? Ei bine, află că fiecare zgomot în parte are o influență majoră asupra stării noastre psihice.

image

Diferența dintre zgomotul alb, roz și maro este dată de intensitatea undelor sonore. Ești pregătit să descoperi ce semnifică fiecare în parte? 

Ce înseamnă zgomotul alb

Zgomotul alb reprezintă o combinație de mai multe sunete, aflate la aceeași frecvență, pe care oamenii sunt capabili să le audă, în același timp.

În această categorie, pot intra: sunetul aerului condiționat, sunetul radioului, sunetul mașinii de spălat rufe, dar și sunetul televizorului. 

Acest tip de zgomot maschează sunetele puternice și stimulează creierul. De asemenea, este indicat, în mod special, celor care se confruntă cu insomnii. 

Citește și: Diferențele dintre un ou de găină alb și unul maroniu. Influențează culoarea cojii gustul? 

Ce presupune zgomotul roz 

Zgomotul roz este sunetul ambiental, de frecvență joasă, care stimulează memoria. Conform „WebMD‟, surse de zgomote roz, pot fi: sunetul ploii, sunetul valurilor, sunetul vântului printre frunzele copacilor din pădure sau bătăile inimii. 

Conform „Healthline‟, zgomotul roz relaxează creierul și inclusiv ne poate ajuta să ne odihnim mai bine, aspecte confirmate și de către studiile de specialitate. 

INFO: În lume, există și „zgomotul negru‟, care caracterizează liniștea completă dintr-o încăpere. 

Ce semnifică zgomotul maro 

Zgomotul maro, numit și zgomotul roșu sau zgomotul brownian, este caracterizat de frecvențele înalte, fiind mai profund decât zgomotul alb și cel roz. 

Surse de zgomot maro pot fi: sunetul puternic al cascadelor, sunetul puternic al vântului și sunetul puternic provocat de tunet.

Vezi și: Care este diferența dintre înghețată și gelato. Ce conțin cele două deserturi, care e mai sănătos

Există cercetări care susțin că zgomotul maro ne ajută să ne concentrăm, de aceea este recomandată ascultarea acestor sunete în timpul studiilor. 

Știai că... Acesta este singurul tip de zgomot care nu și-a primit numele după o culoare, ci după Robert Brown, un botanist care a descoperit mișcarea „browniană‟, prin care particulele se mișcă aleatoriu? 

PONT: Cum profiți de beneficiile acestor zgomote? Simplu! Trebuie doar să îți instalezi în telefon aplicațiile care dețin astfel de înregistrări. De asemenea, pe Yotutube există numeroase videouri cu toate aceste tipuri de zgomote. 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg