Diferențele dintre un ou de găină alb și unul maroniu. Influențează culoarea cojii gustul?

Pentru că oul este vedeta Sărbătorilor Pascale, cel mai probabil, vrei să te asiguri că pentru masa de Paște vei achiziționa cele mai delicioase ouă. În acest context, îți vom spune dacă există vreo diferență dintre oul de găină alb și cel maroniu. 

image

Când vine vorba de gustul alimentelor, putem spune că în unele situații culoarea are o influență. De pildă, ardeiul roșu are un gust diferit față de ardeiul verde, iar cel portocaliu diferă de cel galben. Dar ce se întâmplă în cazul ouălor, există vreo diferență dintre oul alb și cel maroniu? Iată ce spun experții! 

De ce au ouăle culori diferite 

Cele două culori standard ale ouălor de găină pe care le găsim în supermarket sunt alb și maroniu. Dar ce anume le diferențiază, înafară de culoare? Ambele par să aibă același gust și cu ajutorul ambelor reușim să facem rețete delicioase, cum ar fi aceste ouă umplute cu ton și pateu. Dar de ce ouăle au culori diferite? Potrivit „Reader’s Digest‟, genele determină culoarea pe care coaja oului o are.

Explicația este foarte simplă - puii cu pene albe depun ouă albe, cele roșii sau maro depun ouă maronii, iar rasa de pui Ameraucana depune ouă cu coji albastre. 

Există vreo diferență de gust?

Acum că am găsit explicația și totul se reduce la genetică, în ceea ce privește gustul ouălor, nu există nicio diferență. În schimb, se pare că găinile care depun ouă albe necesită mai puține costuri decât gâinile care depun ouă maronii. De aceea, în supermarket vom întâlni mai multe ouă albe în cofrag decât ouă maronii. „Găinile cu ouă maronii tind să fie mai mari și că coste mai mult pentru hrănire și creștere, astfel încât ouăle albe sunt mult mai rentabile‟, a spus o sursă, pentru publicația „Reader’s Digest‟. Cu coajă albă sau maro, ouăle sunt hrănitoare, sățioase și oferă o cantitate importantă de proteine de calitate.

Sursă foto: Shutterstock