Acum poți să-ți savurezi cafeaua chiar și la Palatul Buckingham! Cât te costă?

Dacă plănuiești o deplasare în Londra, vizitează și Palatul Buckingham cu tot ce are el de oferit – o gustare delicioasă sau o cafea pe gustul tău. Câte lire sterline o să-ți scoată de pe card micul răsfăț?

image

Fanii regali au fost extrem de încântați când au aflat să pot merge la palatul regal britanic, reședința Regelui Charles, ca să-și bea cafeaua și să se răcorească cu o înghețată. Pe proprietatea Palatului Buckingham pot găsi acum Garden Café, deschisă publicului pentru prima dată în istorie. Reședința regală n-a fost niciodată accesibilă muritorilor de rând, până în vara aceasta, când Regele Charles a deschis-o marelui public.

Așadar, după ce vizitezi Camerele de Stat, poți să-ți tragi puțin sufletul la Garden Café, aflată pe Terasa de Vest, unde te așteaptă sandvișuri proaspete, covrigi sau salate de fructe, pe lângă înghețata delicioasă și tot felul de prăjituri. În stilul britanic, ești servit cu ceai sau cafea, dacă asta e ceea ce-ți dorești.

„Știați că puteți să vă beți cafeaua în Palatul Buckingham?”, au întrebat câțiva turiști pe Instagram. „Palatul tocmai ce și-a deschis porțile pe timpul verii, iar vizitatorii pot admira Camerele de Stat, grădinile, după care să savureze o gustare bună la cafenea”, a continuat vizitatorul să comenteze online. Iar reacțiile nu au întârziat să apară: „Chair poți să intri în palat?!”, la care turistul încântat a răspuns: „Da, biletul include și turul palatului”.

Și cât costă asemenea experiență fără precedent?

Ei bine, biletul minim de intrare pentru un adult costă 32 de lire sterline, adică 192 de lei, adică aproape 200lei. Copiii plătesc 16 lire, iar cei mici, de sub 5 ani, intră gratis la palat. Buckingham e deschis din 11 iulie până pe 26 septemebrie, după care rămâne off limits pentru public.

Iar la cafeneau din incinta reședinței regelui britanic cât te costă mica gustare?

Un espresso este 3,80 de lire sterline, adică vreo 22 de lei, la fel ca ciocolata fierbinte și puțin mai scump decât ceaiul, care este 3,25 de lire steline. Sandvișurile sunt 5,95 de lire sterline, iar prăjiturile și înghețata – 4 lire sterline, adică 24 de lei.   

Încăperea care duce spre faimosul balcon de la palat a fost păstrată departe de privirile publicului timp de 175 de ani, însă, după ce-a fost puțin aranajată, a devenit acum parte din turul destinat vizitatorilor.

Turiștii pot vizita cele 19 încăperi în care familia regală găzduiește evenimentele oficiale. Nu mai puțin de 6.000 de bilete au fost vândute în numai câteva ore, în aprilie, iar prețul standard pentru întregul tur este de 75 de lire sterline. Adică 450 de lei! E ceva, nu?

foto - Shutterstock



Recente

Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg
Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG