Atunci când muzica vindecă – Top 5 situații în care este nevoie să te deconectezi

Faptul că muzica atinge zone sensibile și că te poate face să plângi și să râzi în același timp nu mai este niciun secret.

image

Însă muzica se poate utiliza și în diverse terapii sau situații speciale, așa cum deja se face de foarte mulți ani. În rândurile ce urmează, poți descoperi câteva situații în care este clar că deconectarea este necesară, iar muzica tratamentul perfect.

Cum să te deconectezi de realitate și ce să faci în acest timp

 Ieși din peisajul stresant când vrei altceva

Stresul cotidian este acaparator și considerat de specialiști, pe bună dreptate, boala secolului în care trăim. Munca în continuu și lipsa momentelor de relaxare, deadline-urile copleșitoare și interesul zero pentru propria persoană pot transforma un om simplu în cel mai stresat de pe pământ.

Nu este deloc în regulă să cazi în cazanul cu stres și să nu mai știi să ieși de acolo. Dacă îți sună cunoscut peisajul, poate ar fi momentul oportun să mai schimbi unele lucruri. Poți începe cu grijă față de tine și oferi momente doar pentru buna ta dispoziție. Evenimentele cu artiști de la Berăria H, un restaurant București cu muzică live, te pot deconecta de la stresul de zi cu zi. Gândește-te că totul are o limită și că organismul are nevoie și de pauze, mai ales de la task-urile zilnice care dau bătăi de cap.

Ascultă muzică atunci când ești trist

Se spune că muzica este adesea creată în momentele de tristețe ale artistului și că atunci ies cele mai tari hituri. Un exemplu în acest sens este chiar marea cântăreață Taylor Swift care a scos albume întregi, pline de succes la public, după despărțirile de iubiți. Tristețea însă se poate ameliora, dacă nu vindeca, ascultând muzica preferată. 

Zâmbetul pe buze îți poate reveni fix în cele mai triste momente dacă asculți muzică și pătrunzi în lumea artiștilor respectivi. Poți descoperi similitudini cu stările tale și înțelege că este firesc ce ți se întâmplă și că poți trece peste. Încearcă această terapie, dacă nu ai făcut-o până acum și vei vedea că tristețea este ceva trecător și că muzica te poate ajuta să depășești cele mai dificile momente.

Conectează-te cu cineva care are aceleași gusturi ca tine

Muzica poate fi împărtășită în orice context. De la marile concerte unde lumea împarte aceleași gusturi muzicale, până la doi oameni care ascultă fix ceea ce le place, muzica știe să facă cele mai bune conexiuni. Te-ai gândit vreodată cum e să propui o sesiune de ascultare cu prietenii tăi? Să știi că ai putea avea parte de momente incredibile, în care să împărtășiți aceleași gusturi și idei, pentru că muzica va ști să vă conecteze pentru mult timp.

Fă lucruri ascultând muzică

Muzica se poate asculta la baie când faci duș, în timp ce faci curat prin casă sau gătești ceva bun de mâncare. Muzica știe să aducă acea stare de bine, indiferent de situație. În același timp poate pune gândurile în ordine și ajuta la o mai bună organizare a planurilor de viitor. De altfel, în timp ce realizezi diverse lucruri, muzica te poate deconecta de la realitate și oferi o nouă perspectivă asupra lucrurilor, dacă este cazul.

Antrenează-te și ascultă muzica preferată

Activitățile sportive parcă nu au sens fără muzică. Inclusiv dacă mergi cu bicicleta ar trebui să îți pui căștile și să te lași purtat de val. Iar aici valul poate fi deconectarea de care ai nevoie și calea către stimularea funcțiilor cerebrale.

Așadar, muzica este o formă de vindecare în anumite situații. În timp ce terapiile specifice pot vindeca pacienți de diverse boli, în alte cazuri se poate vorbi de o deconectare de la realitate și o mai bună organizare a minții, cu ajutorul muzicii.



Recente

Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg