Care au fost ultimele cuvinte ale căpitanului de pe Titanic. Sunt cutremurătoare!

N-a fost nici singura navă care s-a scufundat, nici cea care a luat cele mai multe vieți omenești. Dar este cea mai faimoasă. Ce-a avut de spus căpitanul ei înainte să moară?

image

Titanicul a ieșit din port în aprilie 1912 și, la acea vreme, era una dintre cele mai luxoase vapoare. Ironia sorții face că se zvonise că nava era de nescufundat. Însă știm cu toții că, din păcate, n-a fost așa. Totuși scufundarea unei asemenea nave a fost un șoc pentru mulți!

Membrii echipajului îi prioritizau pe copii și pe femei când a venit vorba cine să urce în bărcile de salvare înainte ca vaporul să se scufunde. Pasagerii de la clasa întâi au fost și ei îmbarcați la început, ceea ce a făcut ca cei de la clasa a doua și a treia să-și fi pierdut viețile nemaiapucând un loc salvator.

Totuși cele mai multe victime au fost din rândul echipajului – în jur de 77%. Printre aceștia s-a numărat și capitanul Edward Smith, după cum ne informează Titanic Facts. Așa cum ne așteptăm de la un căpitan, acesta s-a scufundat cu vaporul.

Au existat mulți eroi la bordul navei realizate de compania White Star Line. De pildă, niciunul dintre igineri n-au abandonat vaporul. Ei au încercat să mențină curentul pe Titanic pentru a continua să trimită semnale SOS. Mai mult, au încercat să scoată cu gălețile apa care era tot mai acaparatoare pe vapor.

Până și muzicienii de pe vas au cântat până la final, când dezastrul devenise iminent. The Mirror susține că ultimele cuvinte ale căpitanului Smith au fost adresate echipei sale: „Băieți, ne-am făcut datoria și ne-am făcut-o bine. Nu mai am ce să cer de la voi. Vă eliberez. Știți regula mării. Toată lumea e pe cont propriu. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a încheiat el micul său discurs emoționant.

Toți cei 25 de ingineri și 10 electricieni au murit în seara în care Titanicul s-a scufundat. Mai mult, cei doi medici aflați la bordul vasului și-au pierdut și ei viața. Având în vedere prioritizarea femeilor, 97% dintre femeile care făceau parte din echipă au supraviețuit, însă numai 22% dintre bărbați au mai văzut ziua de mâine.

Foto - ShutterstockRecente

Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg