Coincidențe morbide. Personalități care au murit chiar de ziua lor!

Anumite persoane care au devenit cunoscute în domeniul lor de activitate au părăsit lumea aceasta exact în ziua în care... au venit pe lume. Cine sunt ele?

image

În teorie, oricare dintre noi are 365 de șanse să moară de ziua lui de naștere. Totuși, în realitate, asemenea coincidență se întâmplă de mai multe ori decât te-ai gândi. Cercetătorii au studiat 2 milioane de oameni, timp de 40 de ani, și au ajuns la concluzia că persoanele sărite de 60 de ani au cu 14% mai multe șanse să moară de ziua lor.

William Shakespeare, poetul, dramaturgul și actorul britanic, care este considerat cel mai mare scriitor de limba engleză din toate timpurile, a trecut în neființă pe 23 aprilie 1616, chiar în ziua în care a împlinit 52 de ani.

Poetul național al englezilor a scris, la viața lui, 39 de piese de teatru, 154 de sonete, două poezii narative extinse și mai multe versete. Născut și crescut în Stratford-upon-Avon, Warwickshire, s-a însurat la 18 ani cu Anne Hathaway, cu care a avut trei copii: pe Susanna și pe gemenii Hamnet și Judith.

Cândva între 1585 și 1592, și-a început cariera de succes în actorie și literatură. Iar, la 49 de ani, s-a retras la Straford, unde a și murit trei ani mai târziu. Cu alte cuvinte, a decedat în aceeași zi în care s-a născut, dar a și murit în locul în care s-a născut!

Pictorul renascentist Rafael a murit pe 6 aprilie 1520, când a împlinit 37 de ani. Arta lui Raffaello Sanzio da Urbino este admirată pentru claritatea formei picturilor sale, ușurința cu care compunea elementele alese de el și frumusețea umană pe care o reda desăvârșit.

Împreună cu Michelangelo și Leonardo da Vinci, a format acea trinitate a marilor maeștri ai acelei perioade atât de înfloritoare din punct de vedere creativ. Cu toate că a trăit doar 37 de ani, Rafael a fost extrem de productiv, mare parte din opera sa fiind găzduită de Palatul Vaticanului.

image

Ingrid Bergman, câștigătoarea a trei premii Oscar și una dintre cele mai mari staruri din istoria cinematografică mondială, s-a stins din viață pe 29 august 1982, exact ziua în care a împlinit 67 de ani. Actrița de origine suedeză a câștigat trei statuete de aur, cum spuneam, două premii Emmy, un Tony, patru Globuri de Aur și un premiu BAFTA. Este cunoscută pentru rolul Ilsa Lund din „Casablanca” (1942) și Alicia Huberman din „Notorious” (1946).

Născută la Stockholm i-a cucerit pe americani cu „Intermezzo” (1939), după care și-a extins cariera actoricească cu pelicule precum „For Whom the Bell Tolls” (1943), „Gaslight” (1944), „The Bells of St. Mary's” (1945) și „Joan of Arc (1948)”, toate aducându-i nominalizări la Oscar.

Foto - Casablanca, IDMb



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg