Cum a devenit „Femeia ideală” avocatul eutanasiei

Cântăreața și actrița franceză Francoise Hardy a murit la 80 de ani, după o lungă luptă cu cancerul, pe care și-a dorit s-o încheie mai devreme, ca să sufere mai puțin.

image

Vocea ei cristalină și versurile melancolice sunt eticheta regretatei vedete, cunoscute drept „Femeia ideală”, titulatură dată de nimeni altul decât Mick Jagger, liderul trupei Rolling Stones. Din păcate, legendara actriță și cântăreață a trecut prin calvar timp de două decenii, în care s-a luptat cu cancerul în diferite forme.

Și tocmai suferința ei îndelungată a făcut-o pe „Femeia ideală” să devină avocatul eutanasiei și să definească țara sa ca fiiind „inumană” pentru simplul motiv că nu permite moartea asistată.

Fiul ei, Thomas Dutronc, a anunțat dispariția legendarei vedete pe Instagram, zilele trecute: „Mama a murit”. Francoise Hardy a lăsat în urma ei o familie îndurerată și o carieră plină de succes. S-a lansat la 18 ani, cu hitul  „Tous les Garcons et les Filles”, și, la scurt timp, a devenit compania preferată a unor nume de top din showbiz, precum Mick Jagger și Bob Dylan.

Crescută de niște părinți care se despărțiseră, vedeta a fost constant tachinată de bunica ei, în copilărie: „Mi-a spus, toată copilăria mea, cât de urâtă eram și cum eram cea mai rea creatură de pe pământ. Îmi făceam griji că n-aveam să întâlnesc pe nimeni care să mă placă și că o să mă călugăresc”, a declarat ea în DailyMail, în 2011.

Ei bine, a găsit destui admiratori la maturitate, Mick Jagger spunând despre ea că era „femeia ideală”. Însă, finalul vieții celebrei frunțuzoaice a fost cât se poate de crunt. Ea și-a dorit „să plec cât mai repede, pentru a nu mai suferi atât”.

Ultimele două decenii din viața ei au fost un adevărat coșmar. Francoise Hardy a fost chiar băgată în comă, la un moment dat, și salvată doar cu ajutorul unei noi forme de radiații. „E de datoria medicilor să scurteze orice suferință inutilă pricinuită de o boală incurabilă, atunci când aceasta devine insuportabilă”, a ținut să precizeze artista.

Spre finalul vieții ei, glumea spunând că și-ar fi dorit mult să-ți încheie socotelile cu viață, „însă, din cauza notorietății mele, nimeni n-a vrut să riște să fie scos din domeniul medical în care activa, pentru asemenea gest”.

„Mă gândesc, în primul rând, la durerea imensă pe care i-o provoc fiului meu părăsindu-l. Dar, sincer vă spun, aș prefera de o mie de ori să mor decât să mai îndur niște condiții insoportabile prelungite. Și, oricum, mă tot gândesc că ne așteaptă pe toți altceva după moarte…”, a declarat vedeta în ultimul său interviu, acordat Le Parisien.

foto - Grand Prix (1966)



Recente

UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi  jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p  7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana  jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii  Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el  jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles  Shutterstock jpg
Prince  foto   Shutterstock jpg
Shakira jpeg