Sindromul supraviețuitorului. Vina simțită de Cindy Crawford când a murit fratele ei

Fostul topmodel a recunoscut că s-a simțit vinovată că a rămas în viață după ce unicul ei frate a murit la numai trei ani, din cauza leucemiei.

Cindy Crawford sursă foto  Shutterstock jpg

Vedeta de 58 de ani a vorbit deschis despre tragedia prin care a trecut familia ei, în timpul podcastului Kelly Corrigan Wonders: About Your Mother. După ce au avut trei fiice, părinții lui Cindy, John Crawford și Jennifer Sue Crawford-Moluf, voiau cu disperare un băiat, însă, spre regretul tuturor, l-au pierdut după numai trei ani, în 1975.

„Nu sunt sigură că-și doreau patru copii, dar voiau cu siguranță un băiat”, a declarat zilele trecute Cindy Crawford. „Tata voia băiat, iar al patrulea copil a fost băiat”, a continuat cea care a spus că „a fost extrem de ciudat ani la rând” pentru că ea și surorile ei au avut de gestionat tragedia familiei.

„Cred că a fost vorba despre multă vinovăție”, a dezvăluit Crawford. „A existat un sindrom al supraviețuitorului la ceilalți copii, mai ales că știam toate că tata își dorise mult un fiu, iar noi ne simțeam că ar fi fost mai bine să moară una dintre noi, nu băiatul”.

Cindy a spus, cu părere de rău, că moartea e subiect tabu în cultura americană: „Nu vorbim despre moarte și nici nu vorbim despre ce poți spune cuiva care a pierdut pe cineva drag. Mulți ignoră astfel de tragedii, nu vor să aducă vorba despre așa ceva, ca să nu supere persoanele care au pierdut pe cineva”, a continuat să explice vedeta.

„Mama n-ar fi știut să-mi spună asta, că avea doar 26 de ani și de-abia pierduse un copil, dar eu aveam nevoie să aud că noi toți eram atât de triști că murise Jeff, dar că părinții mei se bucurau că eu mai eram în viață”, a ținut să precizeze topmodelul american.   

image

„La 10 ani, cât aveam eu atunci, nu știam că leucemia e fatală, nu mai experimentasem așa o pierdere și nu știam nimic despre moarte la vârsta aceea. Fratele meu, în schimb, știa câte ceva despre moarte… Mama l-a găsit pe Jeff, într-o zi, la măsuța lui, stătea cuminte, și mama l-a întrebat ce făcea. Iar el a spus că se ruga ca noi să fim bine după ce el va muri. Ca mamă, cum sunt acum, îmi imaginez ce însemna pentru un părinte să-ți auzi copilul vorbim așa!…”, a declarat Cindy Crawford într-un interviu anterior, când a mai vorbit despre tragedia din viața ei, în 2015.

Ei bine, ceea ce a avut Cindy Crawford a fost sindromul supraviețuitorului, adică acea reacție omenească a celor care supraviețuic într-o anumită situație în care cineva de lângă ei, apropiat lor, moare. Este vinovăția că tu trăiești când altcineva a murit.

foto - Shutterstock.Recente

Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi foto  Shutterstock jpg
Celebritati jpg
Whitney Houston foto  Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei jpg
Olivia Munn și John Mulaney foto  Shutterstock jpg
Madonna jpg
să vorbim de vorbă  Oana & Ion jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk foto  Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei foto  Shutterstock jpg
Britney Spears foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri jpg
Gigi Hadid sursa  Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei jpg
femeie în roșu foto  Shutterstock jpg