De ce contează câţi kilometri are o maşină?

1 77266 original jpg png

Cu cât o maşină parcurge mai mulţi km, cu atât nivelul de uzură creşte. Altfel spus, pe măsură ce creşte kilometrajul, creşte şi costul cu piese de schimb (plăcuţe de frână, discuri de frână, ambreiaj, curea de distribuţie, pompa de apă, rulmenţi, amortizoare, cutie de viteze, filtru de particule etc) şi consumabile (anvelope, ulei motor, filtru de aer, filtru de combustibil etc.)

În aceste condiţi, să presupunem că vrei să cumperi o maşină diesel cu 80.000 km în bord. Ei bine, la un astfel de rulaj, nu te prea aştepţi să ai probleme cu filtrul de particule în viitorul apropiat, aşa-i?

Corect, dar dacă maşina pe care vrei să o cumperi are vreo 100.000 km daţi înapoi? Ei bine, atunci situaţia se schimbă, iar şansele să ai nevoie de un filtru nou, cresc. Şi costă.

Oricât de ciudat sună, să ştii că pentru o maşină contează şi „tipul” de kilometri, nu doar numărul lor. Altfel spus, 10.000 de km parcurşi pe autostradă prin Germania nu produc nici pe departe la fel de multă uzură ca 10.000 de km parcurşi prin Bucureşti.Recente

aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg