Fără cadouri de 8 martie pentru profesori. Şcoala din România în care sunt interzise "atenţiile" de Mărţişor

1 85205 original jpg jpeg

De mai bine de doi ani, doar ghioceii vestesc primăvara la Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu” din Ianca, judeţul Brăila. Aici sunt interzise cadourile de 8 Martie pentru profesori, precum şi orice fel de ”atenţie”, cu orice altă ocazie. 

Elevii nu au voie să ofere profesorilor de 8 martie nimic altceva, în afara de un ghiocel. Iar afişele pe care este scris ”Un ghiocel poate fi oferit profesorilor, cadouri, nu!” au împânzit toată şcoala. 

Codul de etică al profesorului, adoptat la sfârşitul anului 2018, interzice tuturor dascălilor din România să primească din partea copiilor şi a părinţilor cadouri. Doar că înainte de 1 şi 8 martie, părinţii le pot oferi atenţii cadrelor didactice, fără să încalce regulile.

Directorul Liceului din Ianca, profesorul Emil Ştefănuţ Dragomir, a introdus regula ”fără cadouri” în 2019 şi le-a cerut învăţătorilor şi diriginţilor să organizeze şedinţe cu părinţii şi să îi informeze despre acest lucru.

“Continuăm munca începută acum 2 ani şi sperăm să ajungem la liman cu ce ne-am propus. Primul anunţ a fost 2016. Din octombrie anul trecut, în sistemul de învăţământ există un Cod de etică ce incriminează fix aceste lucruri pe care le-am interzis noi în 2016: cadourile către cadrele didactice şi meditaţiile contra-cost ale copiilor cu profesorii de la clasă. Eu aşa am considerat, să popularizez cât mai mult aceste informaţii pentru a obţine rezultatul dorit.

Spre exemplu, în luna decembrie 2018, înainte de serbările de Crăciun, fiecare învăţător şi diriginte a convocat şedinţă cu părinţii în care li s-au comunicat aceste prevederi ale Codului de etică. Acum, la fel, în apropierea zilelor de 1 şi 8 martie, am făcut acest afiş prin care atrag atenţia elevilor şi părinţilor că nu este în regulă dacă oferă cadouri. De acum 2 ani, nu am mai observat profesori care să primească daruri. Aici nu vorbim de tradiţia de a oferi un mărţişor cu o floare, ar fi ceva absurd să interzicem asta. Un mărţişor, un ghiocel, o floare, da, dar cadouri eu n-am mai văzut în şcoală. Am fost destul de atent la ce s-a întâmplat, în afară de flori, nu au primit «atenţii»" le-a spus directorul Liceului “Angelescu”, jurnaliştilor de la ”Obiectiv- Vocea Brăilei”.

Profesorii care ignoră codul de etică intrat în vigoare în 2018 şi primesc daruri vor fi sancţionaţi disciplinar. Pedepsele pornesc de la observaţie scrisă şi avertisment şi pot ajunge chiar şi la desfacerea contractului de muncă. Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg