Filme de colecţie despre care nu ştiai că se bazează pe întâmplări reale

3 mason kimbarovsky x d7m2r70ba unsplash ok jpg jpeg

Unele filme sunt atât de fascinante sau din contră revoltătoare, şocante, încât ai crede că sunt doar rodul unei imaginaţii bogate. În unele cazuri, în spatele poveştilor pe care le prezintă sunt oameni în carne şi oase cu destine incredibile.

Adevărul este că multe dintre filmele noastre preferate sunt inspirate de evenimente reale. Sunt o rasă specială de divertisment. Filmele sunt întotdeauna o ficţiune în sens larg şi regizorii care se ocupă de ecranizarea unor evenimente din viaţa reală trebuie să îşi ia unele libertăţi. Ar putea fi nevoiţi să ghicească cum ar fi putut fi anumite întâlniri sau să îşi imagineze dialogul într-o situaţie despre care nu există nicio înregistrare. Cronologiile sunt prescurtate, ordinea evenimentelor poate fi amestecată, figurile de susţinere pot fi combinate într-un singur personaj. Un astfel de film cere încrederea celor care-l vizionează.

„Sunetul muzicii‟

Este povestea atemporală a unei călugăriţe care se îndrăgosteşte de un ofiţer de marină văduv, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Filmul se bazează pe musicalul cu acelaşi nume, dar ambele au fost create pe baza memoriilor vieţii reale a Mariei von Trapp. Nucleul poveştii, aşa cum se vede în film, este adevărat: Maria se pregătea să devină călugăriţă şi s-a îndrăgostit de familia de care i s-a cerut să aibă grijă. Au fugit din ţara lor în perioada în care Germania a anexat Austria.

Spre deosebire de ficţiune, în viaţa reală, Maria nu era îndrăgostită de Georg. Îl plăcea destul de mult, dar îi iubea foarte mult pe copii, de aceea a ales să se mărite cu căpitanul pentru a fi o familie împreună.

„Mereu la prima întâlnire‟

Cunoscută şi sub titlul „50 First Dates‟, pelicula este o comedie romantică despre un veterinar(Adam Sandler) care încearcă s-o cucerească pe o tânără pe nume Lucy (Drew Barrymore). Cochetează cu ea zile la rând, dar este confuz să descopere că, în fiecare dimineaţă, ea pare să nu-şi mai amintească de el, iar relaţia începe din nou. Oricât de puţin probabil ar părea, filmul este bazat pe povestea lui Michelle Philpots. După două lovituri grave la cap, ea a dezvoltat o formă rară de amnezie care a împiedicat-o să-şi formeze amintiri noi. În ultima scenă a filmului, Lucy urmăreşte un videoclip pe care soţul ei îl foloseşte pentru a-i reaminti trecutul, la fel cum soţul lui Michelle îi aminteşte în mod regulat de etapele relaţiei lor din viaţa reală.

„The Big Sick‟

Majoritatea cuplurilor îşi doresc să aibă o poveste suficient de bună pentru o comedie romantică, dar aceea a lui Kumail Nanjiani şi Emily Gordon a fost atât de captivantă, încât cei doi s-au apucat să scrie ei înşişi un scenariu de film. În filmul care s-a realizat după povestea lor, „The Big Sick‟, Kumail este interpretat chiar de Nanjiani însuşi. El şi Emily (Zoe Kazan)se întâlnesc şi se îndrăgostesc. Kumail se vede nevoit să renunţe la angajamentele pe care le are faţă de familia lui extrem de religioasă şi îşi dă seama cât de mult vrea să fie cu Emily tocmai atunci când ea se îmbolnăveşte şi ajunge într-o comă indusă. În timp ce ea rămâne în comă, Kumail încearcă să se apropie de familia ei şi să facă schimbări în viaţa lui în timp ce ea îşi revine. Întrucât filmul a fost scris de cei care au trăit povestea, aproape fiecare detaliu din film este corect. Cu toate acestea, în viaţa reală, părinţii lui Emily nu sunt o pereche la fel de amuzantă şi plăcută ca Holly Hunter şi Ray Romano.

„Chicago‟

Filmul este o adaptare a unui muzical strălucitor de pe Broadway, plin de muzică jazz, dansatori de tango şi crime. Pare puţin probabil să se bazeze pe o poveste adevărată, mai ales că a fost creat după o piesă cu acelaşi nume din anul 1926. Cu toate acestea, piesa pe care se bazează Chicago a inspirată de povestea unui criminal pe nume Beulah Annan. La fel ca Roxie Hart al muzicalului, Annan a început o aventură la scurt timp după ce s-a căsătorit şi şi-a împuşcat iubitul în urma unei certuri. La fel ca şi Roxie Hart, Annan a pretins soţului ei că şi-a împuşcat pentru a se apăra, iar soţul ei, ca şi Amos din film, a susţinut-o tot timpul.

„Oameni de onoare‟

Drama juridică din „A Few Good Men‟ spune povestea unor puşcaşi marini care au ucis un om după ce plămânii acestuia s-au umplut de lichid în timpul unei bătăi. În realitate, victima descrisă în film a supravieţuit de fapt, în ciuda faptului că a fost grav rănită şi s-a recuperat într-un spital din apropiere înainte de a se întoarce la atribuţiile sale. Cu toate acestea, unul dintre puşcaşii marini care ar fi fost responsabili de atacuri a decis să lupte împotriva acuzaţiilor, în instanţă, dar a dispărut timp de trei luni. Când trupul său a fost găsit în cele din urmă, s-a presupus că uciderea sa a avut ceva de-a face cu dosarul său.



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg