Hainele la modă îţi distrug sănătatea fără să ştii
Chiar dacă te ajută să arăţi minunat şi se află printre cele mai apreciate şi căutate piese vestimentare, acestea, împreună cu accesoriile pot dăuna sănătăţii tale. Multe dintre ele par la prima vedere inofensive, însă în realitate au un impact negativ asupra corpului.
Pantalonii strâmţi
Pantalonii mulaţi pe picior, în special cei din denim, reprezintă o ameninţare reală asupra sănătăţii, din cauza efectului de compresie. Acest lucru poate cauza o mulţime de probleme, printre care se numără îngreunarea circulaţiei sângelui, vasele dilatate şi chiar încetinirea digestiei. În plus, din cauza presiunii exercitate asupra nervului femural, pantalonii foarte strâmţi pot duce la senzaţia de amorţire şi la dureri la nivelul coapselor. Dacă vrei să îi păstrezi totuşi în garderoba ta, alege-i pe cei elastici, care au în compoziţia lor şi elastan.
Tocurile înalte
În urma studiilor făcute la Universitatea Auburn, din Statele Unite ale Americii, s-a constatat că femeile au de patru ori mai multe probleme cu picioarele decât au bărbaţii. Durerile articulare, bătăturile, monturile, luxaţiile gleznelor, osteoartrita şi leziunile nervilor sunt doar câteva dintre acestea. Dacă şi tu te confrunţi cu una dintre aceste probleme, poţi da vina pe încălţămintea cu toc. Cu cât acesta este mai înalt şi mai subţire, cu atât mai rău. Încearcă să limitezi perioada de purtare a pantofilor cu toc şi să optezi pentru ei doar atunci când eticheta impune un anumit cod vestimentar. În timpul liber optează pentru încălţăminte confortabilă, cu talpă joasă sau cu platforme.
Tanga
Dacă porţi zilnic chiloţi tanga, ar trebui să ştii că această piesă de lenjerie intimă poate cauza probleme serioase sănătăţii intime, precum infecţiile vaginale, hemoroizii, iritaţiile şi leziunile la nivelul pielii din zona genitală. Încearcă să nu îi porţi atât de des, în special pe perioada verii. Alege-i pe cei din fibre naturale, precum bumbacul, ci nu din materiale sintetice.
Sutienul nepotrivit
Ales greşit, cu o mărime mai mică decât ar trebui, poate da dureri la nivelul spatelui şi al umerilor. De fiecare dată când îţi cumperi un sutien, asigură-te că l-ai probat înainte şi că ţi se potriveşte perfect, încât nu simţi niciun disconfort atunci în momentul purtării. Dacă ai sânii mari, evită sutienele cu bretele subţiri, care nu îţi pot oferi o susţinere bună.
Şlapii
Consideraţi a fi un accesoriu esenţial pentru mersul la plajă, nu sunt atât de siguri pe cât ai putea crede. De fapt, îţi pun picioarele în pericol: acest tip de încălţăminte îţi poate cauza zgârieturi la nivelul degetelor, care se pot inflama cu uşurinţă. Din cauză că au o talpă subţire, creaza disconfort în timpul mersului şi dureri de spate.
Lenjeria modelatoare
Un corset foarte strâmt va afecta respiraţia, va cauza dureri musculare şi probleme de circulaţie. Foloseşte-l rar, în timpul antrenamentelor sportive sau la anumite ocazii, având grijă să alegi o piesă care să conţină lycrea pentru a asigura şi confort, pe lângă suport.
Genţile mari
Este de înţeles că o geantă cât mai încăpătoare te poate ajuta să ai în permanenţă la tine aproape toate lucrurile de care ai nevoie atunci când nu eşti acasă. Totuşi, o greutate prea mare purtatată pe un umăr sau pe o mână va duce la dureri musculare şi cu timpul îţi va afecta încheieturile. Dacă nu poţi renunţa la geanta de dimensiuni mari, renunţă la lucrurile nefolositoare şi păstrează-le doar pe cele de care ai nevoie.
: